Wembley je pokazao, Hrvatska ima dostojnu zamjenu za Danijela Subašića…

Foto: fah

Hrvatska je nesretnim porazom na Wembleyu od Engleske ispala iz najelitnijeg razreda Lige nacija. Poraz od 2:1 zapravo je splet nesretnih okolnosti, no, iskreno, treba priznati, Englezi su bili bolji, poglavito u prvom poluvremenu. Srećom, na vratima hrvatske reprezentacije briljirao je Lovre Kalinić te tako još jednom potvrdio da Hrvatska ima kvalitetnu zamjenu za Danijela Subašića, koji se nakon briljantnog Svjetskog prventva oprostio od hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dva primljena pogotka Lovri Kaliniću nitko ne može prigovoriti, za golmana oni su bili neobranjivi i plod su pogreške hrvatske obrane, ali i kako smo rekli rezultat spleta nesretnih okolnosti. Primjerice, prije izjednaćujućeg gola za Engleze bio je korner za domaću momčad koji i nije trebao biti, naime, Kalinić je loptu praktički imao u svojim rukama, ispred njega u korner je izbio Tin Jedvaj, koji, naravno, nije kriv, reagirao je u stilu obrambeno igrača, ”čišćenjem.” Poslije kornera naši igrači izbacili su loptu u aut, a onda je iz auta Gomez rukama poslao kobnu loptu u vatreni šesnaesterac. No, bit će vremena za analize, kao i one analize koje potvrđuju da je Hrvatska teško oštećena na Wembleyju.

Nakon nesretnog poraza Kalinić nije očajavao, treba se okrenuti kvalifikacijama za Euro, koje počinju već za nekoliko mjeseci. Prije toga, 2.prosinca, je, naravno, ždrijeb.

“Otvorili smo loše utakmicu, ali nakon 20 minuta smo bili dostojan protivnik, kad smo malo se postavili bolje na terenu. Ostaje žal zbog ta dva gola koja smo primili iz prekida, zbog nesigurnosti u defenzivnom bloku. Igrali smo sa srcem, dali smo sve od sebe što smo imali i šteta što smo izgubili. Generalno gledano, prikazali smo se, osim one prve utakmice, u jako dobrom izdanju. Svi smo podbacili u Elcheu, u tih 6:0 se sve poklopilo na stranu Španjolaca, ali u ove druge tri utakmice smo se prikazali kao jako dobar protivnik. Imali smo svoje šanse i nismo ih iskoristili”, rekao je nakon utakmice Lovre Kalinić i pritom dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ostaje žal zbog ispadanja iz elitne skupine Lige nacija. Igrali smo protiv dvije vrhunske reprezentacije, ali treba dignuti glavu gore. Sigurno je i izbornik dobio neke nove igrače u svom vidiku, svi s nestrpljenjem čekamo ždrijeb i novo okupljanje reprezentacije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.