Wimbledon: Berdych posljednji četvrfinalist, Kerber i Venus Williams u polufinalu

Foto: fah

Čeh Tomaš Berdych posljednji je četvrtfinalist ovogodišnjeg turnira tenisača u Wimbledonu, on je u utorak u petom setu jučer prekinutog meča dobio sunarodnjaka Jirija Veselog sa 6-3, te na kraju slavio s konačnih 4-6, 6-3, 7-6 (8), 6-7 (9), 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalist Wimbledona iz 2010. Berdych u četvrtfinalu će igrati protiv Francuza Lucasa Pouillea koji je u 4. kolu svladao Australca Bernarda Tomića sa 6-4, 4-6, 3-6, 6-4, 10-8 i tako ostvario najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Foto: fah
Foto: fah

Najbolji hrvatski igrač Marin Čilić igrat će u četvrtfinalu protiv sedmerostrukog pobjednika Švicarca Rogera Federera, dok se u preostala dva četvrtfinala sastaju Amerikanac Sam Querrey i Kanađanin Miloš Raonić, te Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Britanac Andy Murray.

Hrvatski tenisač Mate Pavića sa svojim partnerom Novozelanđaninom Michaelom Venusom nije se uspio plasirati u četvrtfinale muških parova, bolji od njih su u 3. kolu bili treći nositelji Britanac Jamie Murray i Brazilac Bruno Soares s konačnih 6-3, 7-6 (3), 4-6, 4-6, 16-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj Pavića i Venusa protiv Murraya i Soaresa prekinut je zbog mraka u ponedjeljak kod rezultata 13-13 u petom setu, a nastavak u utorak trajao je samo 10-ak minuta. Britanac i Brazilac uspjeli su napraviti “break” u četvrtom gemu i tako riješiti susret u svoju korist.

Pavić i Venus su zajedno osvojili pet ATP naslova, od kojih četiri ove godine, no na “grand slam” turnirima dosada nisu ostvarili zapaženiji rezultat. Najveći dosadašnji uspjeh im je ulazak u 3. kolo Wimbledona prošle i ove godine.

Kerber i Venus Williams u polufinalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemica Angelique Kerber i Amerikanka Venus Williams prvi su polufinalni par turnira tenisačica u ovogodišnjem Wimbledonu.

Foto: fah
Foto: fah

Pobjednica ovogodišnjeg Australian Opena Kerber (28) je u četvrtfinalu svladala Rumunjku Simonu Halep (24) sa 7-5, 7-6 (2) i tako izjednačila svoj najbolji rezultat u All England Clubu, gdje je bila u polufinalu i 2012. godine, dok je peterostruka wimbledosnka pobjednica, 36-godišnja Venus Williams (2000, 2001, 2005, 2007, 2008) devetog polufinala, ali prvog nakon 2009. godine, stigla svladavši Kazahstanku Jaroslavu Švedovu sa 7-6 (5), 6-2.

Foto: fah
Foto: fah

U preostala dva četvrtfinala sastaju se braniteljica naslova i prva igračica svijeta, Amerikanka Serena Williams i Ruskinja Anastazija Pavljučenkova, te Slovakinja Dominika Cibulkova i još jedna Ruskinja Jelena Vesnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Angelique Kerber (Njem/4) – Simona Halep (Rum/5) 7-5, 7-6 (2)

Venus Williams (SAD/8) – Jaroslava Švedova (Kaz) 7-6 (5), 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.