Sjajna promidžba hrvatskog turizma: Zbog Agassija u Umag stižu tisuće ljubitelja tenisa

Foto: fah

Prvi dolazak u Hrvatsku jednog od najboljih tenisača u povijesti Andrea Agassija i njegov egzibicijski meč protiv Gorana Ivaniševića na otvorenju umaškog ATP turnira izazivaju veliki interes teniske publike iz Hrvatske i svijeta, a na konferenciji za novinare koju će Agassi i Ivanišević održati u Umagu očekuju se vodeći domaći, regionalni i svjetski mediji, među kojima i globalna televizija CNN te najtiražnije britanske dnevne novine The Sun i Daily Mail, priopćili iz Organizacijskog odbora ovogodišnjeg Konzum Croatian Opena koji će se od 15. do 24. srpnja održati u Umagu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su najavili organizatori, Agassi će se tijekom boravka u Umagu u subotu, 16. srpnja družiti s mladim tenisačima na “Kid’s Dayu”, a sudjelovat će u “live chatu” te dijeliti autograme. Prije egzibicijskog meča, koji počinje u 21.30 sati na ATP stadionu u Umagu, Agassi će biti počasni gost ždrijeba za glavni turnir.

“Kada pomislim na Hrvatsku, imam dvije asocijacije, to su prekrasni ljudi i wimbledonski pobjednik. Još uvijek se dobro sjećam svog meča u finalu Wimbledona protiv Ivaniševića prije 24 godina. Bio mi je to prvi Grand Slam naslov i preplavio me osjećaj velikog olakšanja, jer sam napokon uspio. Goran je već tada bio uzdanica cijele Hrvatske, na turniru je igrao sjajno i bio je favorit, ali na kraju mi je srdačno čestitao na pobjedi”, prisjetio se Agassi u izjavi za novinare prije dolaska u Umag.

Globalna medijska prisutnost čini umaški turnir važnim čimbenikom hrvatskog tenisa i turizma, zbog čega iz godine u godinu Istraturist, kao organizator turnira, u kontinuitetu razvija prepoznatljivost turnira u međunarodnim okvirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iznimna nam je čast uz Gorana i Agassija ugostiti i neke od najrelevantnijih svjetskih medija, poput CNN-a ili najvećih britanskih dnevnih listova. I njihov nam interes pokazuje koliko je Agassijev dolazak u Hrvatsku velika stvar za turnir, Umag i cijelu Hrvatsku”, naveo je direktor turnira Lawrence Frankopan u priopćenju za javnost.

Na umaškim tribinama i ove se godine očekuje veliki broj navijača iz susjednih zemalja, ponajprije iz Slovenije i Italije, s obzirom na to da njihovi tenisači tradicionalno igraju važne uloge u Umagu. Uz tisuće ljubitelja tenisa na ATP stadionu i okolnim terenima centra Stella Marisa, turnir će na TV ekranima u izravnim prijenosima i snimkama pratiti gledatelji iz svih dijelova svijeta, pa će se slika iz Umaga od 15. do 24. srpnja prenositi u 130 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.