WTA Cincinnati: Svjetlana Kuznjecova spriječila povratak Barty na ‘broj 1’

Foto: fah

Dvostruka osvajačica trofeja na Grand Slam turnirima, 34-godišnja ruska tenisačica Svjetlana Kuznjecova, spriječila je povratak Australke Ashleigh Barty na vrh pojedinačne WTA ljestvice pobijedivši je u polufinalu Premier turnira u Cincinnatiju sa 6-2, 6-4 za 66 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barty je povela sa 2-0, nakon čega je Kuznjecova nanizala osam gemova te povela sa 6-2, 2-0. Australka je do kraja meča ostala bez prilike za ‘break’ pa nije mogla spriječiti poraz. Pobjeda i plasman u finale donosili su joj povratak na čelno mjesto WTA ljestvice, s kojeg ju je prije tjedan dana skinula Naomi Osaka.

Japanka je zbog bolova u lijevom koljenu bila prisiljena predati meč četvrtfinala u trećem setu Amerikanki Sofiji Kenin koja će se za finale boriti protiv sunarodnjakinje Madison Keys.

Svjetlana Kuznjecova je kao 153. na WTA ljestvici izborila mjesto u svom 42. finalu, a prvom nakon Washingtona 2018. godine, kad je na putu do 18. naslova u karijeri spasila četiri meč-lopte protiv Osječanke Donne Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuznjecova je u ovom tjednu ‘skrojila’ renking na vrhu WTA ljestvice, s kojim će tenisačice ući u ždrijeb US Opena, jer je prije Barty u četvrtfinalu nadigrala Čehinju Karolinu Pliškovu, koja je također imala priliku boriti se za ‘broj 1’ da je stigla do polufinala.

WTA Cincinnati – polufinale

Svjetlana Kuznjecova (Rus) – Ashleigh Barty (Aus/1) 6-2, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.