Zajec: Imali smo problem jer neki su očekivali da ću doći i smijeniti trenera

Foto: fah

Velimir Zajec dao je veliki intervju za službenu stranicu Dinama nakon što je prošlo mjesec dana otkako je postao predsjednik zagrebačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo uigran tim u klubu”

Među ostalim, na pitanje koliko mu iskustvo svih nogometnih pozicija koje je obnašao pomaže u ovom trenutku, odgovorio je: “Meni je to relativno lagano jer poznajem materiju, znam rad u prvoj momčadi, u juniorima, školi… Bio sam, primjerice, direktor škole u Panathinaikosu gdje sam između ostalih promovirao Giorgosa Karagounisa, Angelosa Basinasa koji su nosili grčku reprezentaciju do zlata na Europskom prvenstvu 2004. godine.

Mislim da se u svim tim poslovima dobro snalazim. Dosta sam u kontaktu s igračima, puno pričamo, ne u stručnom pogledu nego općenito, to je jako važno za atmosferu koja je među nama jako dobra. Imamo uigran tim u klubu, u Izvršni odbor ušli su spretni, mladi ljudi koji pritom imaju i iskustva. Mislim da ćemo uz spoj stare garniture i nas novih napraviti dobar klub.”

Zajec: Naći ćemo balans

Govorio je o aktualnoj momčadi Dinama, koji će se do kraja sezone s Rijekom i Hajdukom boriti za naslov u SuperSport HNL-u te ga očekuje i finale SuperSport Hrvatskog kupa s Rijekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo sjajne igrače, tu su Bruno Petković, Martin Baturina, Stefan Ristovski, vratar Ivan Nevistić, puno je dobrih igrača da ne ulazim sad u pojedinačnu analizu. Ipak, mislim da u klubu imamo prevelik broj igrača pod ugovorom i da ćemo svi zajedno naći način kako sve to izbalansirati”, izjavio je Zajec pa se dotaknuo prvih poteza:

> Tomašević i Zajec o izgradnji stadiona u Maksimiru i aktualnim temama

“Prvo smo imenovali sportskog direktora, što je jako važno. To je Marko Marić, ujedno sin našeg bivšeg vratara Zvonka Marića. Iznimno je aktivan, govori nekoliko stranih jezika, ima brojne kontakte i on je sportski direktor kakvog smo samo mogli poželjeti, on je pun pogodak.

Tu je, između ostalih, i gospodin Dragutin Kamenski, izniman biznismen, koji može puno utjecati i na temi izgradnje stadiona. Bio sam na sjednici Dinamova Odbora za gradnju stadiona, čuo sam puno zanimljivoga, vidim da Grad želi pomoći… U ime naše vojske navijača tražimo pomoć i Grada i Vlade da se konačno krene u rješavanje ovog problema jer stadion je sramota za Zagreb i Hrvatsku.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajec: Neki su očekivali da ću doći i smijeniti trenera

Dinamo želi promovirati mlade igrače i istovremeno ostvarivati velike rezultate u hrvatskim natjecanjima i Europi. “Sigurno me ne čekaju med i mlijeko… U početku smo imali problem u momčadi jer su možda neki očekivali da ću doći i smijeniti trenera.

A to nije moj model funkcioniranja. Uvijek sam pomagao trenerima, tako je bilo i u Panathinaikosu i u Dinamu. Trenerima treba pružiti priliku i povjerenje”, komentirao je Zajec. Cijeli intervju možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.