Zbog kršenja Covid protokola Lazio bi mogao biti izbačen iz Serie A?

Foto: fah

Nogometaši talijanskog Lazija večeras u gostima protiv ruskog Zenita igraju utakmicu trećeg kola grupne faze Lige prvaka. Klub iz Rima jučer je stigao u Rusiju, a u zrakoplovu nisu bili Ciro Immobile, Lucas Leiva i Thomas Strakosha, koji su bili pozitivni na koronavirus. Uefa je zabranila ovim igračima putovanje na susret protiv Zenita u Rusiju, oni, podsjetimo, prije sedam dana nisu igrali protiv belgijskog Club Bruggea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nekoliko je nogometaša Lazija propustilo utakmicu protiv Club Bruggea i to zato što su bili pozitivni na koronavirus, ipak u centru pozornosti su se našli Immobile, Leiva i Strakosha koji su samo nekoliko dana bili negativni te su igrali u prvenstvu Italije protiv Torina.

Podsjetimo, Immobile je u igru ušao u drugom poluvremenu te je zabio pogodak za 3:3, očekivalo se da bi on mogao igrati večeras, no UEFA mu je nastup zabranila te se čini kako su oni još uvijek pozitivni na koronu. Nakon toga, prema pisanju nekih talijanskih medija, stvorio se skandal, a kako piše inače dobro informirana La Gazzetta dello Sport rimski klub bi mogao biti strogo kažnjen. FIGC istražuje cijeli slučaj te je jasno da se Lazio tereti za kršenje Covid protokola.

Ukoliko se dokaže da su oni doista prekršili protokol, pa čak i lažirali testove, bit će strogo kažnjeni. Laziju, u najgorem scenariju, koji nije toliko izgledan, prijeti i izbacivanje iz Serie A ako se dokaže da su prekršili pravila. Ipak, u Laziju se nadaju kako će kazna ipak biti samo novčane prirode, međutim, u sljedećem će se razdoblju pokazati jesu li prekršili Covid protokol nakon čega bi trebala biti donesena i odluka o kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.