Zdravko Mamić nalazi se pod stalnom policijskom zaštitom, tako će ostati i nakon što napusti bolnicu?

Foto: fah

Kako smo već pisali savjetnik Dinama Zdravko Mamić, nakon pokušaja ubojstva, proveo je svoj prvi dan u bolnici. Jutarnji list saznaje da se Mamić nalazi pod stalnom zaštitom policije nakon pokušaja ubojstva kraj Tomislavgrada a poslije mise zadušnice za njegovog oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, dok dio portala relativizira novo nasilje i brutalan lov na čovjeka glavni urednik Sportskih novosti napisao je jedan nadahnut i kratak komentar koji zapravo jasno govori u kakvom vremenu živimo. ”Živimo u vremenu u kojem je legaliziran javni lov na čovjeka”, a neki portali su odmah nakon pokušaja ubojstva Zdravka Mamića napisali ”kako nije sigurno je li Mamić upucan ili si je sam pucao u nogu…” U međuvremenu takva jedna brutalna relativizacija pokušaja ubojstva čovjeka uklonjena je, ali će ostati upamćeno da je postojala.

Prema pisanju Sportskih novosti Zdravko Mamić će ostati pod stalnom zaštitom policije i nakon što napusti bolnički krug te se vratiti, koliko-toliko, svakodnevnom životu. Podsjetimo, Mamić je pod policijskom pratnjom ispraćen iz BiH gdje je iz tomislavgradskog Doma zdravlja otpušten na vlastiti zahtjev, liječenje je nastavio u zagrebačkoj, a ne splitskoj bolnici i to na vlastito inzistiranje. Tijekom pokušaja ubojstva Zdravka Mamića njegova supruga bila je odmah iza njega.

“Hrvatska policija u suradnji s policijom Bosne i Hercegovine kao i drugim nadležnim službama u RH poduzima mjere radi razjašnjavanja svih relevantnih okolnosti predmetnog kaznenog djela”, piše Jutarnji list, koji tvrdi kako su im ovakav odgovor dali u MUP-u nakon upita je li Mamić pod konstantnom policijskom zaštitom te hoće li to i dalje ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zdravko Mamić je zasad dobro, nema komplikacija, prima terapiju, a za dan ili dva, što je krizno razdoblje u ovakvim situacijama, znat ćemo treba li i dodatno liječenje”, rekli su Jutarnjem listu liječnici iz KB-a Sveti Duh, gdje se Zdravko Mamić nalazi od utorka na liječenju nakon pokušaja ubojstva u Bosni i Hercegovini, kada je ranjen u desnu natkoljenicu.

Mamić je, piše Jutarnji, pozivajući se na liječnike, ”poslušan pacijent”, koji prima terapiju antibioticima kako bi se izbjegla sepsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.