Ždrijeb dokvalifikacija za Euro 2020.: Norveška i Sjeverna Irska imale su sreće, igrat će protiv Srbije odnosno Bosne i Hercegovine

Foto: Twitter

Nakon završenih kvalifikacija za Europsko prvenstvo, na koje se plasirala i Hrvatska, održan je ždrijeb play-offa Lige nacija. Radi se o turniru koji će dati odgovor na pitanje tko su posljednje četiri reprezentacije koje će se plasirati na Euro 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, plasman na Europsko prvenstvo izborilo je 20 reprezentacija, četiri preostale dobit ćemo kroz play-off Lige nacija. Svaka od četiri Lige nacija, dakle, A, B, C, D dat će po jednog sudionika Europskog prvenstva. Na Euro će se plasirati reprezentacija koja u dokvalifikacijama dođe do dvije pobjede.

Na ždrijebu koji je održan danas odlučeno je da će Kosovo i Makedonija igrati međusobno, a nakon toga kao gosti u mogućem finalu.  Bosna i Hercegovina, vjerojatno u Zenici ( A gdje drugdje?) igrati će protiv Sjeverne Irske, a onda, ako pobjede, dočekati boljeg iz utakmice Slovačke i Irske. Reprezentacija Srbije će gostovati u Norveškoj, ako to prođe u Beogradu će igrati protiv boljeg iz utakmice Škotske i Izraela.

Podsjetimo, prve utakmice play-offa na rasporedu su 26. ožujka, dok su finalne pet dana kasnije.

Dakle:

Liga A:
Bugarska/Mađarska bit će domaćin Islandu ili Rumunjskoj

Liga B:

Pobjednik u susretu BiH – Sjeverna Irska bit će domaćin pobjedniku Slovačka – Irska

Liga C:

Pobjednik utakmice između Norveške i Srbije igrat će protiv pobjednika susreta Škotska – Izrael

Liga D:
Pobjednik utakmice Gruzija – Bjelorusija bit će domaćin pobjedniku utakmice Makedonija – Kosovo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.