Žele spasiti trg komunističkog diktatora: I bivši hrvatski vaterpolski izbornik Ratko Rudić na okupljanju Titoista u Zagrebu!

Foto: fah

Lijeve i ”antifašističke” udruge i stranke okupile su se u Zagrebu na Trgu maršala Tita pod geslom “Trg je naš” kako bi upozorile da, kako tvrde, gradska vlast “koketira s promjenom imena tog trga jednog od posljednjih simbola pobjede nad nacizmom i ustaštvom u Drugom svjetskom ratu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Na Trg maršala Tita stigli su brojni SDP-ovci, predvođeni Davorom Bernardićem i Nenadom Stazićem.  Iako mediji napuhuju broj okupljenih na skupu, pokušavajući ga pretvoriti u masovnu podršku naroda Titu, činjenica je da je zapravo na Trgu bilo malo ljudi s obzirom kako se ipak radilo o neradnom danu, državnom prazniku – ”Danu antifašističke borbe.”

Na ovo okupljanje stigla su i neka neočekivana lica, kao što je bivši izbornik vaterpolo reprezentacije Hrvatske, trofejni trener Ratko Rudić. Rudić je, podsjetimo, s hrvatskom vaterpolo reprezentacijom osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, kao i svjetski naslov prije devet godina Melbourneu.  S Hrvatskom je osvojio i zlatnu medalju na Europskom prvenstvu 2010. godine.

Ratko Rudić je također bio i izbornik jugoslavenske vaterpolo reprezentacije osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratko Rudić u međunarodnu kuću slavnih vodenih sportova primljen je 2007. godine. Hrvatski olimpijski odbor ga je 2007. i 2012. imenovao trenerom godine u Hrvatskoj. Hrvatsku državnu nagradu za sport “Franjo Bučar” dobio je 2007. kao godišnju pojedinačnu nagradu i 2012. kao nagradu za životno djelo. Hrvatski zbor sportskih novinara dodijelio mu je 2012. Priznanje za suradnju s medijima”. Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ga je 2012. odlikovao Redom kneza Branimira s ogrlicom.

Podsjetimo što o Danu antifašističke borbe, kao državnom prazniku, misli potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.

Foto: fah

“Antifašizam je nesto sto je potpuno deplasirano vise isticati i završio je porazim fasista. Tako je trebalo i biti! Danas se svijet suočava s terorizmom, nista manjim zlom i treba govoriti o antirerorizmu, a brbljarije o antifašizmu i fasistima koji ga ugrožavaju nam prodaju uvijek oni koji od toga cijeli zivot dobro zive! Zapravo sami su ga sveli na dan za spajanje praznika!”, napisao je Peternel na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.