Zimske olimpijske igre – borba protiv dopinga: Testirano više od 6,000 sportaša

Foto: fah

Više od 6,000 sportaša je testirano, a ukupno je obavljeno 14,000 dopinških testova kako bi predstojeće Zimske olimpijske igre u Pjongčangu protekle bez dopinga, objavio je Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Testirani su sportaši iz 61 zemlje, a 60 posto testova je odrađeno od travnja do prosinca prošle godine.

“Zaštita ‘čistih’ sportaša borbom protiv dopinga glavni je prioritet za MOO. Sportski integritet Igara od vitalne je važnosti i odlučni smo raditi s našim partnerima kako bismo osigurali da Pjongčang pruža jednake mogućnosti za sve čiste sportaše,” kazao je Richard Budgett, direktor medicinskog i znanstvenog časopisa MOO-a.

Zanimljiv je podatak kako je tijekom studenog i prosinca testirano dvostruko više sportaša iz Rusije nego iz bilo koje druga zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno s povećanjem volumena testiranja, MOO je ciljano testirao specifične discipline koje su posebno izložene riziku, kao i pojedinačne sportaše i grupe sportaša odabranih na temelju njihovog rangiranja i bilo kakve sumnjive promjene u izvedbi ili nepovoljne povijesti testiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.