Zimske olimpijske igre: Shaun White osvojio treće zlato

Foto: fah

Amerikanac Shaun White, legenda snowboarda i veliki favorit, osvojio je u srijedu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu svoju treću zlatnu medalju u snowboardu u disciplini halfpipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S rezultatom 97,75 bodova koje je dobio u zadnjoj seriji, 31-godišnji White je iza sebe ostavio Japanca Ayumu Hiranoa (95,25) i svjetskog prvaka Australca Scottyja Jamesa (92,00).

Nakon što je slavio u halfpipeu na Igrama u Torinu 2006. i u Vancouveru 2010., prije četiri godine u Sočiju bio je tek četvrti. Prije pet mjeseci je White teško pao na treningu na Novom Zelandu i završio je sa 62 šava na licu.

Devetnaestogodišnji Japanac Hirano, koji je u Sočiju osvojio srebro, izveo je sjajnu drugu vožnju za koju je dobio 95,25 bodova i koja mu je donijela prvo mjesto, no White je u zadnjoj vožnji ipak uspio biti bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je ujedno stota zlatna medalja za SAD na Zimskim olimpijskim igrama i četvrta u Pjongčangu u snowboardu nakon zlata koje su osvojili Chloe Kim u halfpipeu te Redmond Gerard i Jamie Anderson u slopestyleu.

Nakon osvajanja ove svoje treće zlatne medalje Shaun White se okrenuo budućnosti i planira za dvije godine nastupiti na ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju i to u skateboardu. Snowboartd će prvi put biti uključen u olimpijski program baš u Tokiju.

Kako je počinjala njegova snowboarding karijera, White se natjecao kao profesionalni skateboarder te je osvojio zlatnu medalju 2007. na X Games.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako mu se ostvari plan da nastupi u Tokiju, postat će prvi sportaš koji se natječe na zimskim i ljetnim igrama te na Zimskim X igrama, a ako uspije osvojiti medalju bit će tek šesti sportaš u povijesti kojem je uspjelo osvojiti medalje na zimskim i ljetnim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.