Zlatko Dalić govorio i za srbijanske medije, pa čak i o Thompsonu: ‘Nisam ni desni, ni lijevi, ja sam za Hrvatsku’

Foto: Snimka zaslona

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon serije veličanstvenih dočeka u Hrvatskoj, a uoči dočeka u njegovom rodnom Livnu, dao je intervju i za srbijanski Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Blic su srpske dnevne novine koje su također napale Vatrene zbog Marka Perkovića Thompsona, iako nisu pisale s tolikom količinom mržnje kao što su to primjerice radili Vučićevi takozvani mediji Kurir ili Informer.

Zlatko Dalić je za Blic govorio i o Thompsonu i objasnio zašto je popularni glazbenik bio u autobusu Vatrenih na putu od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića te zašto je pjevao na glavnom zagrebačkom trgu.  Pokušao je izbornik Srbima objasniti i zašto njihova reprezentacija nije ostvarila na Svjetskom prvenstvu zapaženiji rezultat.

Dalić smatra kako je normalno kako je puno ljudi u Srbiji navodno navijalo za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trebamo gledati tko je kakav čovjek, a ne je li Srbin ili Hrvat. To je neprimjereno. Dokad ćemo samo negativno? Ne trebamo se vraćati u prošlost već trebamo gledati u budućnost”, kazao je Dalić te nadalje pojasnio zašto je pjesma ”Lijepa li si” himna Vatrenih. “Ta pjesma govori o ljubavi i zajedništvu, nije negativna, ružna i nema političku konotaciju. Nikad nikom nije palo napamet da to koristi u političke svrhe”, kazao je hrvatski izbornik i dodao kako nije ni lijevi, ni desni: ”Ja sam za Hrvatsku. Momci su htjeli da se ona pjeva i to je to. Mi smo sportaši, ne bavimo se politikom. Ne dijelim ljude na Srbe i Hrvate, već na dobre i loše.”

Zahvalio je ljudima u Srbiji koji su navijali za Vatrene:

“Nadam ste da ste uživali u našoj igri. Pa i ja sam navijao za Srbiju protiv Brazila. Htio sam da u finalu igraju Hrvatska i Srbija. To je sasvim normalno i svi trebaju tako razmišljati…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je Dalić posljednji puta bio u Srbiji? Bilo je to u Kragujevcu prije nekoliko godina.

”Poruke su mi poslali moj pukovnik iz vojarne u Samoboru koji sada živi u Srbiji i prijatelj iz Leskovca. Drago mi je što nogomet spaja”, poručio je izbornik Dalić, koji je odao počast srpskom tenisaču Novaku Đokoviću koji je na dan finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi Hrvatska – Francuska osvojio titulu pobjednika Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.