Zlatko Dalić: ‘Još ima prostora za promjene na popisu’

Foto: fah

Europsko prvenstvo počinje u petak 11. lipnja, a Hrvatska svoju prvu utakmicu igra u nedjelju 13. lipnja. Izbornik Zlatko Dalić je dao intervju za Dnevnik Nove TV u kojem je komentirao popis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znamo cijelu situaciju, imali smo samo mali problem zbog Filipa Uremovića, koji je nažalost ozlijeđen, ali s druge strane sve je bilo čisto, jasno, prema tome nije bilo nekih velikih dilema”, rekao je Dalić pa dodao:

“Rekao sam da sam pokušavao na desnom beku naći igrača koji nije na toj poziciji prirodno, Juranović igra stalno u Legiji, prvak je države, igra dobro. Tu je i Šime Vrsaljko tako da imamo tu rješenja. S druge strane, Bradarić i Gvardiol su bili u mojim kombinacijama i prije, ali zbog mlade reprezentacije nisu. Sad su dočekali svoju šansu, igraju dobro, igrali su dobro za mladu reprezentaciju i mislim da tu nije bilo nikakvih velikih dilema s moje strane. Filip Uremović je bio na popisu, ali je otpao zbog ozljede – za sada je otpao! Nadam se da će u ovih 7 dana biti to riješeno, vidjet ćemo situaciju. Nisam mogao staviti na popis igrača koji je ozlijeđen u ovom trenutku, ali će biti sad 7-8 dana vremena. Ionako mi taj zadnji popis dajemo 1.6. tako da ima još uvijek prostora.”

U veznom redu Dalić je dao prednost Luki Ivanušecu pred Lovrom Majerom i Tomom Bašićem. Objasnio je tu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ivanušec igra jako dobro u Dinamu, bio je jedan od najboljih, ako ne najbolji igrač mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu. Ono što je meni trebalo – to je ta desna strana, gdje imamo jedan mali problem. I prije sam govorio o tome da svi vole igrati lijevo, Ivanušec igra tu poziciju i veliku trkačku moć ima, igra dobro u Dinamu i on je taj poziv zavrijedio. Kažem, bio je najbolji na Europskom prvenstvu mladih reprezentacija i mislim da može biti od koristi i mladoj i prvoj reprezentaciji.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.