Zlatko Dalić oduševljen Dinamom: ‘Daj Bože da uđu u Ligu prvaka, to bi za hrvatski nogomet i sve nas bilo jako dobro’

Foto: fah

Prvu utakmicu play offa Lige prvaka na Maksimiru Dinamo – Rosenborg pratio je i izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, i bio oduševljen viđenim. Naime, Dinamo se približio na korak do Lige prvaka, a Modri su odigrali još jednu vrlo dobro europsku utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dinamo je odigrao jako, jako dobro prvo poluvrijeme. Bio je mnogo dominantnija i nadmoćnija momčad. Šteta što nisu postigli još koji pogodak. Bilo je situacija u kojima je svaki napad Dinama bio vrlo opasan. Rosenborg pak u tom razdoblju nije imao nikakve šanse. Kratko i jasno – Dinamo me oduševio! Pogotovo u toj prvoj dionici. Kompletnom igrom i taktikom te načinom na koji sve to provode”, prokomentirao je Zlatko Dalić igru hrvatskog prvaka protiv Rosenborga i pobjedu od 2:0.

Nastavio je izbornik u razgovoru za Sportske novosti u istom stilu:

”U svakom trenutku znaju kako, gdje i što treba napraviti. To mogu postići samo izvrsno uigrane momčadi, maksimalno spremne i organizirane…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je igru Dinama u drugom poluvremenu vidio izbornik? Dojam je da su igrači plave momčadi stali na loptu te da se norveški klub malo pribrao i pokazao da ipak zna igrati nogomet?

”U drugoj dionici Dinamo je malo stao, očito je čuvao tu prednost od 2:0. Možda su bili malo rezervirani jer su imali dobar rezultat, nisu srljali. Držim da će ova prednost od dva pogotka bez primljenog gola na domaćem travnjaku biti dovoljna za plasman u Ligu prvaka.”

 Izbornik ipak uoči uzvrata u Norveškoj smiruje euforiju i upozorava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Bez obzira na to što vjerujem da će se Dinamo plasirati u Ligu prvaka, na uzvratnoj utakmici treba biti oprezan. Nije sve sto posto gotovo. Zato je bitno ostati maksimalno koncentriran i fokusiran na utakmicu u Norveškoj.”

Dalić smatra da Dinamo u Trondheimu može ponuditi igru kakvu je pokazao u Budimpešti protiv Ferencvarosa kada je Dinamo slavio sa čak 4:0.

”Dinamo bi mogao u Norveškoj imati čak više šansi nego u Maksimiru, baš kao što je bilo u Budimpešti. Uigrani su, imaju samopouzdanja, momčad i trener su u kontinuitetu, imat će prilike polukontrama i kontranapadima ugroziti Rosenborgova vrata. S obzirom na rezultat iz prve utakmice, Norvežani moraju napasti, a nisam baš vidio da imaju neku kvalitetu prema naprijed. Imaju opasne Akintolu i Adegbenra preko bokova, koji mogu biti individualno opasni, ali to je sve što oni mogu napraviti….”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo dobru utakmici protiv Rosenborga pokazali su reprezentativci, Livaković, Bruno Petković, Mislav Oršić

”Kompletna momčad Dinama igra dobro. Njih su trojica u tom dijelu dodatne kvalitete iskočili protiv Rosenborga. Eto, možda Dani Olmo nije bio u onoj sjajnoj formi u kojoj smo ga navikli gledati, no dobro je za Dinamo što ima i drugih igrača koji mogu donijeti prevagu. Petković je bio jako dobar, uvijek zna sačuvati loptu, u svakom je duelu, na njemu je skrivljen jedanaesterac, sigurno ga je zabio. Oršić je zabio pogodak, sjajno se ubacio u prazan prostor. Livaković je pak dugo konstantno siguran. Ali ne bih sad želio izdvajati pojedince jer treba posebno apostrofitrati da je kompletni Dinamo jako dobar. Zaslužio je sve to što mu se događa, što je postao europski konkurentan. Daj Bože da uđe u Ligu prvaka! To bi za hrvatski nogomet i sve nas bilo jako dobro, velika stvar…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.