Zlato za Petru Matijašević, bronca za Anu Zaninović

Hrvatska taekwondo reprezentacija u Bahreinu je zaključila arapsku turneju zlatom Petre Matijašević i broncom Ane Zaninović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednjoj postaji arapske turneje u Bahreinu, Petra Matijašević je osvojila zlato u kategoriji do 67 kilograma nakon četiri pobjede protiv domaće djevojke, potom protiv svjetske prvakinje Francuskinje Haby Niare, pa Kazahstanke i na koncu u finalu aktualne brončane sa svjetskog prvenstva Faride Azizove.

Ana Zaninović je stigla do bronce u kategoriji do 53 kg i nakon toga predala borbu zbog lagane boli u preponama ne želeći riskirati povredu koja bi je udaljila od nastavka sezone i europskog prvenstva.

Hrvatska taekwondo reprezentacija završila je sa više nego uspješnom arapskom turnejom. Puno odličja i još više bodova u borbi za plasman u Rio de Janeiru na otvaranju sezone odlična su najava europskog prvenstva koje je na rasporedu početkom svibnja. Iako su reprezentativci daleko od vrhunca forme i praktički odrađuju prva natjecanja nakon dužih pauza od povreda veseli podatak o čak sedam odličja Ane i Lucije Zaninović te Petre Matijašević od mogućih devet na tri grand prix turnira. Lucija Zaninović se u Bahreinu nije niti borila nakon što se u Emiratima povukla iz borbe. Arapska turneja je obuhvaća turnire u Egipatu, potom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i na kraju u Bahreinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Petra je u Egiptu stigla do srebra izgubivši finale preglasavanjem sudaca od svjetske prvakinje Haby Niare.

Ana je osvojila odličja na sva tri turnira, srebro u Egiptu, zlato u Emiratima i broncu u Bahreinu dok je Lucija Zaninović u Egiptu upisala srebro, a u Emiratima broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.