ZOI 2018: Francuz Pierre Vaultier obranio naslov u crossu

Foto: fah

Francuz Pierre Vaultier obranio je naslov olimpijskog pobjednika u daskanju na snijegu u disciplini cross na ZOI u Pjongčangu, on je u dramatičnom finalu uspio nadmašiti srebrnog Australca Jarryda Hughesa i Španjolca Regina Hernandeza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaultier (30) je najviše problema imao u polufinalu u kojemu je i pao nakon sudara s osvajačem srebra otprije četiri godine iz Sočija, Rusom Nikolajem Oljuninom, no uspio se pridići i ciljem proći kao treći što mu je bilo dovoljno za plasman u finale. Oljunin je, pak, morao odustati.

Inače, Vaultier je peterostruki pobjednik Svjetskog kupa u ovoj disciplini. Ovo je četvrti put da se cross održao na ZOI, a samo dva skijaša imaju zlato. Prije Vaultiera dva puta najbolji je bio Amerikanac Seth Wescott.

Za Hughesa (22) i Hernandeza (26) ovo su prve medalje u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FINALE:
1. Pierre Vaultier (Fra)
2. Jarryd Hughes (Aus)
3. Regino Hernandez (Špa)
4. Nick Baumgartner (SAD)
5. Mick Dierdorff (SAD)
6. Alex Pullin (Aus)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.