Zoran Mamić: neshvatljivo je da Dinamo nema reprezentativca

Foto: fah

Nogometaši Dinama u subotu, 15 . veljače (17 sati) u sklopu 22. kola Prve hrvatske nogometne lige dočekuju Split, a trener zagrebačkog kluba Zoran Mamić u najavi utakmice je rekao kako vjeruje da će odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Mamić kaže kako mu je drago što su pred prvom domaćom utakmicom u nastavku prvenstva.
– Veselimo se utakmici, konačno dobrom terenu i vjerujemo da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu te tako nastaviti formu iz Pule protiv Istre, Jedino Husejinović nije u treningu, a Brozović, Pivarić, Šimunović i Šimunić su normalno trenirali s momčadi tako da je stanje sve bolje. Naravno, ovi koji su dulje bili izvan treninga vjerojatno neće konkurirati još za ovu utakmicu.

Zoran Mamić potvrdio je da respektira momčad Splita i njenog trenera Stanka Mršića.
– Svi znamo, Stanko Mršić je trener koji je imao dosta uspjeha protiv Dinama jer vrlo dobro zna postaviti obrambenu varijantu. Ipak, mislim da mu kvaliteta momčadi Splita ne dozvoljava igrati tako jer imaju igrače koji žele nešto napraviti u napadačkoj fazi. Očekujemo da će i Split igrati malo drugačije od Istre tako da će i zbog toga biti kvalitetnija utakmica, ali što god nas bude čekalo – želimo utakmicu odraditi na pravi način i dobiti.

Novinari su upitali Zorana Mamića kako ocjenjuje činjenicu da izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač nije na popis od 27 reprezentativaca za utakmicu protiv Švicarske 5. ožujka u St. Gallenu uvrstio nijednog igrača Dinama. Uz to, bio je upitan i vidi li Halilovića u reprezentaciji na svjetskoj smotri. Mamić je odgovorio:
– Halilović je sjajan mladi nogometaš. U Dinamu se ponaša kako treba, igra i izvrsno trenira. Što se tiče reprezentacije, vjerojatno bi u Hrvatskoj bio konsenzus svih nogometnih djelatnika i navijača za recimo 16-18 igrača; za toliko bi se apsolutno svi složili koji trebaju biti u nacionalnoj vrsti, Kada smo kod onih ostalih tu bi svatko imao neki svoj ukus. Za mene je neupitno da Alen sa svime što je postigao sa svojih 17 godina: najmlađi strijelac u povijesti Dinama i lige, najmlađi debitant za reprezentaciju i još niz takvih uspjeha zaslužuje biti u reprezentaciji zbog odgovornosti prema hrvatskom nogometu. Ja znam da kada to kaže netko iz Dinama, a pogotovo ako nosi prezime Mamić, da je to kontraproduktivno, ali to su činjenice. Sjetite se Ronalda koji je također kao 17-godišnjak bio na Svjetskom prvenstvu a nije igrao. Ipak, kao trener Dinama moram reći da mi je nerazumljivo da na spisku od 27 igrača nema nijednog igrača Dinama!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.