Zoran Mamić: “Žao mi je Šimunića, Uefu i Fifu ne zanima što drugi misle”

Foto: fah

Izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović danima je upozoravao da su male šanse da se Šimunićeva kazna na Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei preinači…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Da, dugo sam govorio i upozoravao. Uistinu su rijetki slučajevi da se kazne iz područja rasne i ostale netrpeljivosti poništavaju. U Fifi i Uefa jednostavno razmišljaju na svoj način. Osobno, jako mi je žao Šimunića, znam ga kao odličnog nogometaša, krasnog čovjeka, izvrsnog prijatelja… No, Uefa i Fifa su pokrenuli akciju nulte e tolerancije na sve uzvike koji imaju imalo dodirnih točaka s neprihatljivim ponašanjem. I to je to.

Dinamo trener Zoran Mamić zbori slično. Isto žalostan zbog sudbine koja je snašla nogometaša kojeg trenira, govori:

– Nisam se susreo još sa Šimunićem, pa ne znam kako se osjeća. To morate pitati samog Šimunića, ovih dana je bio u iščekivanju, potrošio je energiju na put i svjedočenje. On već dugo vremena živi s time. No, za utakmicu finala Kupa u utorak u Rijeci ako bude zdrav Joe će nastupiti bez trauma i posljedica. On je vrhunski profesionalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste vi iznenađeni potvrdom kazne za Šimunića?

– Poznavajući slične slučajeve, kao i to sto smo kao klub imali, bio sam skeptičan. Uefa i Fifa su strašno rigorozni, njih ne zanima što netko drugi misli, već samo što oni misle. Nisam sudac, ne mogu reći koji su njihovi motivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.