ZPOI Dino Sokolović: Još nisam siguran hoću li nastupiti u spustu?

Foto: fah

Najbolji hrvatski paraskijaš Dino Sokolović, koji će u Pjongčangu po treći put nastupiti u konkurenciji sjedećih skijaša na zimskim paraolimpijskim igrama, još nije odlučio hoće li nastupiti u subotnjem spustu ili će se u potpunosti posvetiti nastupima u veleslalomu i slalomu u kojima ima izgleda osvojiti medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvi dojmovi u Pjongčangu su dobri. Istina, malo nas vrijeme zeza jer je malo toplo pa naglo zahladi, a noćas je pao novi snijeg. Ja sam pod tim uvjetima odradio prvi trening u spustu na stazi koja je bila mekana i zbog čega nisam mogao postići veliku brzinu. Osim toga i usporio sam na dijelovima koji su bili malo rizični pa je na kaju i rezultat bio loš, ali sam zadovoljan sa skijanjem” , kazao je Sokolović koji je na prvom službenom treningu spusta bio 17. u konkurenciji sjedećih skijaša što je, po njegovim riječima, “doista realno vrijeme”.

Sokolović ističe da spust nije njegova disciplina i da se za nju prijavio kako bi “malo osjetio stazu” te da još nije odlučio hoće li u subotu nastupiti.

“Konačnu odluku donijet ću u dogovoru sa svojim trenerom Lukom Dobrinićem, ali ako i nastupim, znam da se ne mogu nadati nekom dobrom rezultatu u spustu jer je moja najjača disciplina slalom u kojoj imam šanse za postolje. Nadam se da bih i u kombinaciji moga biti konkurentan, ali za to trebam vrhunski odraditi superveleslalom na razini na kojoj još nikad nisam bio i nakon toga trebam odraditi i jedan vrhunski slalom i onda je sve moguće”, kazao je Sokolović i podsjetio da će konkurencija u kategoriji “sjedećih sportaša” u Pjongčangu biti izuzetno jaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovdje je Poljak Sikorski, Nijemac Roman Rajbl, Japanac Suzuki, a došli su tu i neki novi klinci poput Norvežanina koji je osvojio ukupni poredak na ovogodišnjem svjetskom kupu. Tu je Frederic Francoa koji je osvojio mali slalomski globus u svjetskom kupu, a tu su i svi Japanci koji su u samom svjetskom vrhu, kao i dva mlada Nizozemca od kojih je jedan na Svjetskom prvenstvu prošle godine uzeo tri zlata. Ukratko, u svim disciplina za medalje će ravnopravno konkurirati 15 skijaša”, rekao je Sokolović i naglasio da je paraskijanje u odnosu na Soči zasigurno otišlo nekoliko stepenica više.

“Oprema za monoski je napredovala i puno je prilagođenija skijašima tako da se brže skija .Jednostavno skijanje u sjedećoj konkurenciji je eksplodiralo i biti će teško ali ja ću dati sve od sebe, ali ne mogu utjecati na to da od 10 pa do 13 sati staza u potpunosti izdrži jer se kod nas utrka ne može prekidati zbog sanacije staze. Ja sam zadovoljan i ako budemo imali dobre vremenske uvjete bit će super”, zaključio je naš najiskusniji paraskijaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.