Zrinjski u trećem pretkolu Europske lige, Hercegovci izbacili ljubljansku Olimpiju

Foto: Facebook

Nogometaši Zrinjskog, koji su bez respekta ušli u meč, plasirali su se u 3. pretkolo Europske lige. Naime, mostarska momčad u Ljubljani je večeras pobijedila Olimpiju nakon produžetka, bilo je 3:2 za Hercegovce. U regularnih 90 minuta Olimpija i Zrinjski igrali su 2:2…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u sljedećem pretkolu Zrinjski će igrati protiv APOEL-a na Cipru.

Početak utakmice prošao je u ispitivanju snaga te bez nekih većih prilika, ali se od samog početka vidjelo da Mostarci imaju šanse u ovom susretu. Olimpija je povela u 19. minuti, Caimacov je ubacio s desne strane, a Ivanović je fenomenalno skočio te je glavom u padu pogodio za 1:0.

Pet minuta kasnije Todorović je postigao pogodak, no gol je poništen jer je Barbarić bio u zaleđu te je ometao domaćeg golmana. Do isteka prvog poluvremena Zrinjski je izveo nekoliko kornera, ali nije uspio doći do gola.  Napokon razdoblje bolje igre mostarske momčadi, koje je na kraju zasluženo okrunjeno pogotkom na startu drugog poluvremena, u 51. minuti susreta Filipović je izveo korner, a Bilbija je sjajno reagirao na prvoj vratnici te je pogodio glavom za izjednačenje. Već u sljedećem napadu je Ivančić bio u izglednoj prilici, no njegov je udarac obranio Frelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poravnanja Zrinjski se povukao, domaći su pritisnuli, a u 81. minuti stigli su do novog vodstva. Naime,  Fink je sjajno ubacio sa desne strane, a Vombergar je odlično pogodio glavom za 2:1. Kad je izgledalo da Zrinjski više nema priliku za prolaz, a vrijeme je ”curilo”, u 84. minuti  Filipović je uzeo loptu te je dodao do Bilbije, kome nije bilo teško poentirati za 2:2.

U 85.minuti susreta za Zrinjski nije dosuđen čisti jedanaesterac, nakon što je poslije ubačaja Filipovića Samardžić igrao rukom. Olimpija je imala priliku u 90. minuti poslije kornera preko Ivanovića, ali je Brkić sjajno obranio.

Slijedili su produžeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno je počeo Zrinjski, u  92. minuti Filipović je ubacio iz prekida, a Ivančić je odlično reagirao te je zabio za 3:2, što je bio i konačni rezultat ove ”lude” utakmice. Bila je to ujedno i treća asistencija Filipovića na susretu.

Europska liga, 2. pretkolo:

Olimpija : Zrinjski 2:3 (Ivanović 18′, Vombergar 81’/Bilbija 51′, 84, Ivančić 92′)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpija:

Frelih, Fink, Samardžić, Korun, Lyaskov, Kapun, Elšnik, Ostrc, Caimacov, Vombergar, Ivanović.

Zrinjski:

Brkić, Tičinović, Jakovljević, Barbarić, Stojkić, Trebotić, Enin, Filipović, Bilbija, Todorović, Ivančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.