Biciklisti odvozili 567 kilometara hodočašća za nerođene

Na inicijativu Biciklističkoga kluba Mostar, a koju su podržali i ostali Hercegovački klubovi – Hercegovina bike, proteklih pet dana vozilo se hodočašće U svjetlosti za život vozimo, a cilj je bio hodočašćem povezati 5 gradova u 5 otajstava Bijele Krunice, krunice posvećene nevinoj dječici, odnosno dječici u majčinoj utrobi, koja su neželjena i kojima se planira smrt pobačajem, te onima koji su već pogubljeni na taj neljudski način. Cilj ispunjen, hodočasnici stigli u Međugorje, piše glasbrotnja.net.

Prvoga dana iz Mostara je krenulo sedam dečki i dok su se neki zbog obveza vratili, cijelu turu odvozili su Danijel Paradžik i Zvonimir Batista, Hercegovac i Bosanac. Putem su im se pridružili i Danijel Žanjić iz Žepča i Boris Šarac iz Brotnja – znakovito na cilj ih je pred Crkvu svetoga Jakova u Međugorju danas nešto prije podne stiglo njih sedam.

Hodočastili su Bosnom i Hercegovinom i ovu zemlju na karti povezali u obliku srca, snagom svoje volje, vjerom, nadom i ufanjem pokazali su svijetu da i na nerođene misle srca puna ljubavi, ali i za one koji im nisu omogućili da žive traže oprost. Bilo je to Hodočašće ljubavi i vjere, ne puki test izdržljivosti, vozili su ti dečki zahtjevnu rutu dugu 567 kilometara s molitvom na usnama i došli u Svetište Kraljice Mira zahvaliti se Majci i tražiti ju zagovor kod njezina Sina za svu nerođenu i neželjenu djecu, piše glasbrotnja.net.

“Kako smo dolazili iz grada u grad srca su bila otvorena za susret s nama, ljudi su nam otvorili vrata svojih domova, pružali nam prenoćište i hranu”, kazao je rganizator Hodočašća “U svjetlosti za život vozimo” Danijel Paradžik.

Na upit novinara kako izgledaju odmorno i nakon dugog, iscrpnog puta od 567 kilometara, Paradžik je odgovorio kako je “Isus je rekao učenicima-Tijelo je slabo duh je jak. Moja osobna priprema trajala je tri godine i svaki dan bio sam na misi i svaki se put pričestio se i duboko vjerujem da je ovo Isusova zasluga. Kad sam imao dojam da više ne mogu tijelo se umorilo, to je pobijedio osjećaj kao da sam nošen na krilima anđela i vozio sam dalje”.

Hodočašće su organizirali uz želju da BiH kao zemlja bude jedno i da je stave u Isusovo srce koje krvavi zbog najugroženijih koji se ne mogu braniti, a to su nerođeni.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: glasbrotnja.net/narod.hr
Photo: glasbrotnja.net