Istraživanje: Svaka šesta osoba rođena u SAD-u između 1997. i 2002. smatra se pripadnikom LGBT skupine

LGBT
epa07649978 Participants attend the EuroPride parade in Vienna, Austria, 15 June 2019. The EuroPride parade, a rally against the discrimination of lesbian, gay, bisexual, and transgender (LGBT) people, is part of the Vienna Pride. EPA/STRINGER

Ukupni postotak Amerikanaca koji se identificiraju kao pripadnici LGBT skupine je u porastu, i to prije svega među mlađom generacijom. Najveći porast dogodio se dobnoj skupini koja obuhvaća ljude rođene između 1997. i 2012. godine. Čini se da najnoviji podatci pokazuju da aktivizam “zabavne industrije” itekako utječe na najmlađe, njihova razmišljanja, stajališta pa i kako sebe doživljavaju.

Podsjetimo, homoseksualni životni stil promovira se čak i u dječjim animiranim filmovima, a prošle je godine Američka akademija za filmsku umjetnost i znanost objavila nove kriterije koji se trebaju ispuniti da bi film uopće mogao biti nominiran za prestižnu nagradu Oscar. Naime, budući kandidati za Oscara morat će imati barem 30 posto glumaca u manje bitnim ulogama koji su žene, pripadnici manjinske rasne ili etničke grupe ili članovi “LGBT zajednice” te osobe s kognitivnim ili tjelesnim invaliditetom, a preporučuje se i da glavna tema filma bude usredotočena na nedovoljno zastupljene skupine, među kojima su i homoseksualci.

Prema istraživanju koje je proveo Gallup među punoljetnim Amerikancima, svaka šesta osoba rođena između 1997. i 2002. godine identificira kao se kao pripadnik LGBT skupine. Istraživanje je provedeno na 15.000 ispitanika.

Iako se velika većina Amerikanaca identificira heteroseksualno (86.7%), Gallupovo istraživanje pokazalo je da se 5.6 posto odraslih osoba u SAD-u identificira s LGBT skupinom. To je više od 4,5 posto u 2017. i 3,5 posto u 2012. Također, 7,6 posto ispitanih nije odgovorilo na pitanje, u usporedbi s “otprilike 5 posto” koji nisu izrazili mišljenje u prethodnim istraživanjima.

Prema istraživanju, 15.9 posto tzv. generacije Z (rođ. 1997.-2002.) identificira s LGBT skupinama, a njih slijedi 9.1 posto tzv. milenijalaca (rođ. 1981.-1996.), zatim 3.8 posto tzv. generacije X (rođ. 1965.-1980.), 2 posto tzv. baby boomera (rođ. 1946.-1964.) te i 1.3 posto rođenih prije 1946. godine. Pri tome treba dodati da se gotovo tri četvrtine pripadnika LGBT skupine među tzv. generacijom Z konkretno identificiraju kao biseksualci.

>LGBT indoktrinacija javnim novcem: Kostrenskoj djeci knjiga ‘Dječak u haljini’

>Novi list promovira dječju LGBT knjigu koju je mađarska vlada oštro kritizirala

>Kako je Plenković zbog Istanbulske konvencije ignorirao upozorenja UiO o rodnoj ideologiji, raspuštao ogranke i smijenjivao tajnike HDZ-a

>Nakon sprdnje studenata i objave na Narod.hr-u: Nije više moguće potvrdom da ste LGBT dobiti dodatnih 1000 eura za Erasmus

>Rusija zabranjuje film “Ljepotica i zvijer” mlađima od 16 zbog LGBT propagande

Među sveukupnom populacijom Amerikanaca koja se identificira s LGBT skupinom, većina njih, 54.6 posto, smatra se biseksualcima, a njih slijedi 24.5 posto homoseksualaca. Kao lezbijke sebe vidi 11.7 posto pripadnika LGBT skupine, transrodnim se identificira 11.3 posto, a nečim drugim 3.3 posto. Gotovo identične podatke dalo je i istraživanje Ipsosa na 1005. ispitanika, s time da prema Ipsosu samo 52 posto ispitanika rođenih između 1997. i 2002. privlači isključivo suprotni spol.

> Zamke rodne ideologije (1.): ‘Žene koje su bili muškarci’ gaze ženske sportašice

> Zamke rodne ideologije (3.): Muškarac Fallon Fox zadao svojoj ženskoj protivnici potres mozga i prijelom orbite

Ova istraživanja napravljena su uoči predstojećeg glasovanja Zastupničkog doma Kongresa o Zakonu o ravnopravnosti, za kojega kritičari upozoravaju kako negativno utjecati na žene, jer će primjerice omogućiti da se “transrodne” osobe odnosno biološki muškarci natječu sa ženama u sportu.

“Ljevica će položiti prava i sigurnost milijuna Amerikanaca – posebno mladih žena – pred oltar rodne ideologije”, upozorila je zastupnica Lauren Boebert svoje kolege da ne podrže donošenje tog zakona.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr