Sorosova kampanja svjetskog kaosa: Financira različite lijevo orijentirane skupine kako bi postigao svoj cilj

Foto: Michael Wuertenberg

Prvu stvar koju opažamo kod Georgea Sorosa je megalomanska priroda njegovog čovjekoljubnog (filantropskog) projekta. Nema kutka zemaljske kugle koji nije pod utjecajem njegovih pokušaja i napora. Niti jedno područje politike nije ostavljeno nedirnutim.

Većina medijskih izvora u Sjedinjenim državama je zanemarila curenje tisuće mailova iz fondacije Otvorenog društva milijardera Georgea Sorosa koje je omogućila aktivistička grupa DCLeaks hakera. Fondacija OD je sredstvo kroz koje je Soros ulijevao milijarde dolara tijekom protekla dva desetljeća neprofitnim organizacijama u Sjedinjenim državama i diljem svijeta.

Prema dokumentima, Soros je dao više od 30 milijuna dolara skupinama koje rade za izbore Hillary Clinton, što ga čini njenim najvećim pojedinačnim donatorom. Stoga se čini vrlo vjerojatnim slučaj da je medijska potpora Clinton odigrala izvjesnu ulogu u nastojanju mainstream medija da „zakopaju“ ovu priču.

Međutim, također je vjerojatno da su barem neki urednici propustili razumijeti zašto su dokumenti koji su curili bili vrijedni pažnje novinarskog izvješća. Većina informacija je već bila dostupna javnosti. Sorosevo silno kapitaliziranje krajnje lijevih skupina u Sjedinjenim državam i diljem svijeta je bilo dokumentirano tijekom više od desetljeća.
Ali propust da se vidi značaj šire priče, jer puno detalja je već bilo poznato, je slučaj – ne vidjeti šumu od drveća. Izbacivanje dokumenata od strane DCLeaks hakerske skupine je glavna vijest, jer otkriva šumu Soroseve mreže kapitaliziranja.

Čine se nepovezani, ali…

Prva stvar koju opažamo je megalomanska priroda Sorosevog čovjekoljubnog (filantropskog) projekta. Nema kutka zemaljske kugle koji nije pod utjecajem njegovih pokušaja i napora. Niti jedno područje politike nije ostavljeno nedirnutim.

Na površini, neizmjeran broj skupina i pojedinaca koje on podupire se čine ne povezani. Jer, kakve veze imaju klimatološke promjene sa protuzakonitim afričkim useljavanjem u Izrael? Što Okupirajmo Wall Street ima sa grčkom politikom useljavanja? Ali činjenica je da projekti koje podupire Soros dijele temeljna zajednička obilježja.

Zajednički djeluju da oslabe mogućnosti nacionalnih i lokalnih vlasti u zapadnim demokracijama da zadrže zakone i vrijednosti svojih nacija i društava.

Zajednički rade da bi kočili slobodna tržišta, bilo da se radi o financijskim, ideološkim, političkim ili znanstvenim. Čine to u ime demokracije, ljudskih prava, ekonomske, rasne i seksualne pravde i drugih plemenitih izraza.

Drugim riječima njihov cilj je potkopati Zapadne demokracije i učiniti vladama nemogućim održavanje reda ili društvima da zadrže svoje jedinstvene osobnosti i vrijednosti.

Utjecaj u svim zemljama

Udruga Black Lives Matter, koja je primila 650,000 dolara od skupina koje kontrolira Soros, tijekom proteklih godina, klasičan je primjer takvih nastojanja. Do nedavno, policiji se općenito divilo u Sjedinjenim američkim državama, kao domaćoj istoznačnici vojske.

Temeljna tvrdnja oko koje postoje razmirice je da policija u Sjedinjenim američkim državama nije sila za dobro, koja omogućuje društvu da djeluje održavajući zakon i red. Već, policija je oruđe kojim bijelci obuzdavaju crnce.

Provođenje zakona u većinski afroameričkim zajednicama je pod napadom kao nasljeđe rasizma.

Dva su odgovora policijskih upravnika i provoditelja. Prvo, bili su obeshrabreni, jer su se pronašli kako ih kriminaliziraju, jer su htjeli održati svoje gradove sigurnima od kriminalaca.

Drugo, njihova pripravnost da upotrijebe silu u okolnostima koje zahtijevaju upotrebu sile se ponižava. Strah od kaznenih optužbi sa jedne strane, i javna osuda kao “rasista” na drugoj, uzrokovale su da policija radije miruje čak i onda kada situacija zahtijeva da djeluju.

Obeshrabrivanje i zaštrašivanje policije je vrlo vjerojatno razlog nevjerojatnog porasta nasilnih kaznenih djela.

K tomu, postoji još i Sorosevo djelovanje u ime protuzakonitih useljenika. Od SAD-a, preko Europe do Izraela, Soros je upotrijebio svjetski utjecaj i zagovaranje kako bi upotrijebio imigraciju za podrivanje nacionalne osobnosti i demografskog sastava zapadnih demokracija.

Elektronska pošta koja je procurila pokazuje da su se njegove skupine miješale u europske izbore kako bi izabrali političare koji zagovaraju politiku otvorenih granica za imigrante iz arapskog svijeta i da su novčano i na druge načine podupirali novinare koji sa simpatijama izvješćivali o imigrantima.

Soroseve skupine na terenu omogućavaju protuzakonitim useljenicima da ulaze u Sjedinjene države i Europu. Pronašli su način kako da utječu na odluke Vrhovnog suda Sjedinjenih država o protuzakonitim useljenicima iz Meksika. Surađivali su sa Muslimanima i drugim skupinama kako bi ocrnili Amerikance i Europljane koji su se protivili otvorenim granicama.

Također i u Izraelu, Soros se suprotstavlja naporima vlade da okonča priljev protuzakonitih useljenika iz Afrike preko granice sa Egiptom.

Zamisao same ideje takvog nagovaranja za ozakonjivanje nesputanog useljavanja je da države ne budu u mogućnosti zaštiti njihove nacionalne osobine.

Ako je rasistički od Grka da štite svoju nacionalnu osobnost tražeći da se onemogući ulaz milijuna Sirijaca na njihov teritorij, tada je rasistički za Grčku, ili Francusku, Njemačku, Mađarsku, Švedsku, Sjedinjene države ili Poljsku, što postoje.
Usporedo sa ovim pokušajima stoje drugi, usmjereni prema odbacivanju prava Zapadnih demokracija da se uzdrže od dugo čuvanih društvenih normi. Skupine koje podupire Soros, na primjer, stoje ne samo iza zagovora takozvanog homoseksualnog braka, već i za jednospolne (unisex) javne zahode.

Ne samo da podupiru pravo žena da služe u borbenim jedinicama, već nastoje prisiliti vojnike da žive u jednospolnim barakama.

Soros kapitalizira umjereno ljevičarske skupine, radikalne ljevičarske skupine, izraelsko-arapske skupine i palestinske skupine. U različitosti, dopunjujući načine, ove skupine uvjeravaju ciljano slušateljstvo da se Izrael nema pravo braniti ili primjenjivati svoje zakone prema svojem ne židovskom stanovništvu.

Pristisak Sorosevih pokušaja od Fergusona, preko Berlina, do Jeruzalema izaziva pustošenje i kaos, jer lokalne vlasti, paralizirane njegovim skupinama potpore, u nemogućnosti su da osiguraju svoja društva, ili barem se suprotstave jedinstvenog stava da zavrijeđuju sigurnost.

Na puno načina, kampanja Donalda Trumpa je izravan odgovor ne Clinton, već samom Sorosu. Tražeći podizanje zida na granici, podržavajući izlazak Britanije iz EU, podržavajući Izrael, podržavajući privremenu zabranu muslimanskih useljavanja, i podupirući policiju, Trump nastupa kao netko tko izravno osujećuje Sorosove pokušaje od više milijardi.

Hakeri DCLeaks su otkrili beskrajnost kapitaliziranja Sorosevih lijevih kampanja protiv zaklada liberalnih demokracija. Pokreti “izravne demokracije” koje podupire Soros nisu ništa manje od poziva na vladavinu mafije.

Stanovništvo zapada treba prepoznati istovjetnost u temeljima svih Sorosevih djelatnosti. Trebaju također shvatiti da jedini odgovor tim kampanjama sa predumišljajem za prevrat jest da ljudi zapada ustanu za svoja nacionalna prava i svoje osobno pravo na sigurnost. Moraju ustati sa nacionalnim institucijama koje jamče sigurnost u skladu sa vladavinom prava, i ustati i braniti njihove nacionalne vrijednosti i običaje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr