(VIDEO) Kroz što je sve prošao američki tinejdžer lažno optužen za rasizam na Hodu za život, koji se nagodio sa CNN-om

Foto: Snimka zaslona

“Jedna osoba je prijetila da će mi ozlijediti u školi, a druga osoba tvrdi da živi u mojoj blizini. Moji roditelji primaju smrtne i profesionalne prijetnje zbog rulje na društvenim mrežama koja se formirala oko ovog pitanja”, kazao je Sandmann u svojoj izjavi za medije nakon hajke koja se podigla protiv ovog američkog mladića.

Kako smo već pisali, dječak Nick Sandmann bio je žrtva medijske harange i lažnih optužbi za rasizam, na temelju djelomičnih video snimki nastalih na Hodu za život u SAD-u, zbog čega se CNN odlučio nagoditi s njime, nakon što ih je tužio za 275 milijuna dolara. Njegovi odvjetnici tužili su preko 50 slavnih osoba, novinara, agencija, pa i nekoliko katoličkih biskupija koje su požurile s osudom njega i njegovih razrednih prijatelja, prije utvrđivanja stvarnog stanja.

>CNN se nagodio s dječakom koji ih je tužio za 275 milijuna dolara, zbog lažnih optužbi na njegov račun na Hodu za život

U nastavku donosimo kroz što su sve prošle njegove školske kolege na Hodu za život kada su ih maltretirali aktivisti i kroz što je morao prolaziti Nick, nakon što su mediji otkrili njegov identitet te ga optužili za rasizam i neprimjereno ponašanje.

Sandmann i njegovi prijatelji sa svojom su školom sudjelovali u Hodu na život gdje su ih dočekale dvije različite skupine prosvjednika, Crne Židove koji su vrijeđali sve te indijanske aktiviste koji su pokušali isprovocirati tinejdžere na Hodu za život.

Mediji su taj događaj prenijeli tako da ispada kako su se tinejdžeri izrugivali s indijanskim aktivistom, iako su u stvari pjevali i nisu reagirali na provokacije.

Sandmann je rekao da su učenici počeli pjevati školsku borbenu pjesmu „Suprotstavi se omrzlim stvarima“, skupini Crnih Židova koja ih je vrijeđala.

Borbenu pjesmu svoje škole učenici su pjevali uz izričito odobrenje odraslih pratitelja iz škole te je također negirao tvrdnje indijanskog aktivista da su učenici skandirali “izgradite zid”, što je bilo jedno od glavnih obećanja američkog predsjednika Donalda Trumpa, kao rješenje za problem ilegalnih migracija.

Indijanski aktivist je za vrijeme tih napada fokusirao svoj pogled na Sandmanna, unio mu se u lice te udarao bubnjeve, a Sandmann je cijelo vrijeme ostao miran, na mjestu bez ijedne geste ili reakcije.

“Na nas se već derala jedna skupina prosvjednika, a kada nam se i druga približavala zabrinuo sam se da situacija izmiče kontroli te da odrasli pokušavaju provocirati isprovocirati učenike. Pomolio sam se u sebi da situacija ne eskalira”, kazao je Sandmann u svom priopćenju.

Sandmann je otkrio da je bio “izdvojen za sukob”

Dok su indijanski aktivisti bubnjali, prosvjednik je tinedježerima govorio kako “ukrali našu zemlju” i da bi se trebali “vratiti u Europu”, a učenici nisu uzvraćali prosvjednicima.

“Ni u jednom trenutku nisam mislio da blokiram put indijanskom prosvjedniku. Nije me ni pokušao zaobići. Bilo mi je jasno da me je on izdvojio za sukob, iako nisam siguran zašto”, kazao je Sandmann.

Nakon medijske harange Sandmannova obitelj trpjela prijetnje

Nakon što su mediji danima pisali o slučaju bez potpunih informacija, stvarajući lažnu vijest o neprimjerenom ponašanju katoličkih učenika s manifestacije Hod za život, Sandmann je trpio uvrede da je rasist, dobivao je prijetnje smrću te je u cijeli slučaj na silu umiješana i njegova obitelj.

“Jedna osoba je prijetila da će mi ozlijediti u školi, a jedna osoba tvrdi da živi u mojoj blizini. Moji roditelji primaju smrtne i profesionalne prijetnje zbog rulje na društvenim mrežama koja se formirala oko ovog pitanja”, kazao je Sandmann u svojoj izjavi za medije nakon što je video postao viralan.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr