Zatvoren poznati restoran In-N-Out u San Franciscu: ‘Odbijamo biti Covid policija za svoje goste’

restoran
Foto: Depositphotos

Poznati burger lanac In-N-Out odbio je provoditi naredbu kojom se građanima koji nemaju Covid putovnice onemogućava ulazak u restoran i objedovanje. San Francisco je jedna od najvećih utvrda Demokrata u SAD-u, a In-N-Out je jedan od najvećih burger-lanaca i ima preko 350 restorana, najvećim dijelom u Kaliforniji.

“Nerazumno je, invanzivno i nesigurno prisiljavati naše suradnike u restoranima da razdvoje kupce na one koji se mogu poslužiti i one koji to ne mogu učiniti, na temelju dokumentacije koju nose ili iz bilo kojeg drugog razloga.”, rekli su pravni zastupnici lanca burger restorana.

Odjel za zdravstvo privremeno je zatvorio restoran In-N-Out u San Franciscu jer nije provodio ograničenja ulazaka u restoran za necijepljene građane. Oni koji nemaju Covid-putovnice isključeni su iz mogućnosti mnogih aspekata društvenog života, pa tako i prehrane u restoranima.

Zbog toga je poznati lanac burgera In-N-Out uzvratio: “Odbijamo postati Covid policija.”

In-N-Out Burger na Ribarskom pristaništu u San Franciscu zatvoren je 14. listopada, izvijestila je u utorak KRON-TV . Od tada je ponovno otvoren, ali bez blagovaonice u zatvorenom. San Francisco ima jedan od najrepresivnijih režima za cjepivo u zemlji, zahtijevajući dokaz o cijepljenju za prehranu u zatvorenom prostoru, koji je stupio na snagu 20. kolovoza.

In-N-Out je rekao da je u restoranu postavio natpise u kojima se navodi zahtjev za cjepivom kao uvjet dolaska u restoran, ali njegovi zaposlenici neće to kontrolirati.

Arnie Wensinger, glavni pravni i poslovni službenik In-N-Out-a, u priopćenju od utorka napao je odluke grada.

“Kao tvrtka, In-N-Out Burger snažno vjeruje u najviši oblik korisničke usluge, a za nas to znači služiti svim klijentima koji nas posjećuju i učiniti da se svi korisnici osjećaju dobrodošli”, rekao je u izjavi poslanoj MarketWatchu. “Odbijamo postati policija za cijepljenje bilo koje vlade. Nerazumno je, invazivno i nesigurno prisiljavati naše suradnike u restoranima da razdvoje kupce na one koji se mogu poslužiti i one koji to ne mogu učiniti, na temelju dokumentacije koju nose ili iz bilo kojeg drugog razloga. Ovo je očigledno prekomjerno djelovanje vlade i nametljivo je, neprikladno i uvredljivo.”

Odjel za javno zdravstvo San Francisca rekao je da su u više navrata tražili In-N-Out da se pridržava pravila o dokazivanju cijepljenja, nakon javne žalbe. Njihovo odbijanje dovelo je do privremenog zatvaranja.

Čini se da je In-N-Out najistaknutiji protivnik provođenja ograničenja korisnika usluga na temelju statusa cijepljenja, koji se inače odvija prilično glatko. Iako su se neki žalili na to da ograničenja COVID-a štete tvrtkama, kalifornijska stopa pozitivnosti testiranja na COVID-19 pala je na 1,9%, najnižu od 3. srpnja. Stopa pozitivnosti testova u San Franciscu iznosi 1,64%, zbog čega je grad posljednji put odustao od nekih epidemioloških zahtjeva.

San Francisco je jedan od rijetkih gradova u zemlji koji zahtijeva dokaz o cijepljenju za prehranu u zatvorenom prostoru, zajedno s New Yorkom. Stav In-N-Out-a mogao bi izazvati veće probleme sljedećeg mjeseca, kada slična odluka grada Los Angelesa stupi na snagu. In-N-Out ima pet lokacija u samom Los Angelesu, te mnogo više u okolnim gradovima, od kojih neki razmatraju slična ograničenja.

In-N-Out ima više od 350 lokacija, uglavnom u Kaliforniji i na jugozapadu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/marketwatch.com