Foto: Thinkstock

The New York Times, američki je dnevnik koji je Hrvatsku preporučio kao zemlju za odmor. U tekstu pod naslovom „Pet vrhunskih destinacija za ljeto“ Hrvatska je na prvom mjestu. Na drugom je mjestu Grčka, a slijede Južnoafrička Republika, Maldivi i Italija.

Kao naslovna ilustracija članka korištena je fotografija Dubrovnika. Autor teksta Shivani Vora u članku konstatira da Amerikanci planiraju putovati ovo ljeto više nego prošle godine, a Hrvatska se u članku svrstava među najsigurnije zemlje za odmor, što je trenutno jedan od najvažnijih čimbenika kod izbora turističke destinacije.

Josh Alexander, savjetnika za putovanja njujorške putničke agencije Protravel International, čiji su brojni putnici već izabrali Hrvatsku za ljetovanje u 2017. kaže: “Hrvatske plaže su fantastične, hrana je ukusna, a Hrvatska ima i zanimljivu kulturu i bogatu povijest. Što još poželjeti?”.

Postoji podatak kako su u nekim američkim putničkim agencijama rezervacije za Hrvatsku ove godine u porastu od 30 posto prema lani, a pojedinima čak i 50 posto.

Izvor: narod.hr/The new york times