Povijesni dan i veliki projekt: Gradi li Dinamo doista novi stadion i hoće li on biti na periferiji Zagreba?

Foto: Facebook

Već se godinama ponavlja i postavlja jedno te isto pitanje, što će biti sa gradskim stadinom u Maksimiru, istina, stadion koristi desetljećima Dinamo, na njemu je odigrano na desetke velikih, povijesnih utakmica, ipak, izgleda kako će uskoro otići u povijest, naravno, ukoliko se ostvare snovi Dinamovih čelnika. U izgradnju, popravke, renoviranje, dogradnju… ulupana su dosad velika sredstva, nije se daleko otišlo. Je li novi stadion riješenje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, članovi Dinamove Skupštine već u ponedjeljak će na Izvršnom odboru raspravljati o više tema, jedna od njih je i stadion. U Maksimiru se pojavila ideja o izgradnji novog stadiona, koji će bi samo Dinamov, dakle, neće biti u vlasništvu Grada. Stadion bi trebao biti multifunkcionalan, kada bi preveli ovu lijepu, staru “hrvatsku” riječ to bi značilo kako će se na stadionu moći održavati i neke druge manifestacije. Cijena će, naravno, biti itekako paprena. Koliko paprena? Još se u potpunosti ne zna, očito nakon brojnih transfera, ljetnih odlazaka, klub ima novaca. Za izgradnju stadiona novac će biti potreban, veliki novac.

Stadion ne bi bio na mjestu današnjeg stadiona, dakle, na Maksimiru, već bi se gradio na nekoj zasad nepoznatoj lokaciji, no, šuška se kako bi to moglo biti negdje na periferiji glavnog grada svih Hrvata, po uzoru na neke europske stadione, europskih klubova.  Što će u tom slučaju biti s Maksimirom, odnosno stadionom na kojem je Dinamo osvajao brojne trofeje, pa i Kup velesajamskih gradova 1967. godine, kao najveći trofej u bogatoj plavoj povijesti, još uvijek se ne zna. Hoće li stadion na Maksimiru biti tek trening centar Dinama ili će se ta za Zagreb elitna lokacija pretvoriti u građevinsku zonu, i što će na sve sveprisutni Milan Bandić reći, nije poznato. Ideja je u povojima, no, zakotrljala se, dobro upućeni tvrde vrlo jako i relativno brzo.

Projekt izgradnje novog stadiona Dinama kreće navodno već u ponedjeljak, kada će Skupštinari udariti pečat novom stadionu, kako će reagirati navijači, koji nisu pretjerano oduševljeni inovacijama koje dolaze iz Maksimirskih salona, također nije poznato, međutim, reakciju BBB-a vjerojatno nećemo puno čekati, ovisi što će se dogoditi i kom smjeru će ići izgradnja novog Dinamovog stadiona. U ponedjeljak bi mogao biti važan dan u zagrebačkoj i Dinamovoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.