POI – Mečić deseta u kvalifikacijama, kraj za Lučić

Foto: fah

Mlada hrvatska paraplivačica Emma Mečić osvojila je 10. mjesto u kvalifikacijama utrke na 100 leđno u kategoriji S9 na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mečić je bila peta u svojoj skupini, te ukupno deseta s rezultatom 1:15.68.

Mlada 17-godišnja plivačica, kojoj su ovo prve paraolimpijske igre, je u travnju ove godine u ovoj disciplini osvojila broncu na EP-u u Funchalu na Madeiri s rezultatom 1:14.41.

Međutim, niti taj rezultat ne bi bio dovoljan za finale, naime, posljednje osmo mjesto je zauzela Amerikanka Lizzi Smith sa rezultatom 1:13.64. Najbrža je bila njezina sunarodnjakinja Christie Raleigh-Crossley koja je isplivala vrijeme 1:10.28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to drugi Emmin nastup u Parizu nakon što je na 400 slobodno bila sedma. Ispred ove mlade djevojke koja živi i trenira u Losoneu u švicarskom kantonu Ticino, još su dvije utrke – 100 slobodno i 200 mješovito.

Nažalost, za parastolnotenisačicu Mirjanu Lučić paraolimpijske igre su završile. Lučić je u susretu osmine finala kategorije WS 9 stojećih izgubila od Brazilke Danielle Rauen sa 0-3 (8-11, 10-12, 6-9).

Sinoć se od Pariza oprostio i Borna Zohil koji je u susretu osmine finala MS8 stojećih nakon drame pet setova poražen od Šveđanina Emila Anderssona sa 2-3 (11-5, 11-4, 8-11, 8-11, 6-11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Lučić i Zohil su u mješovitim parovima dogurali do četvrtfinala.

Od parastolnotenisačica u turniru su još Anđela Mužinić Vincetić i Helena Dretar Karić koje u srijedu očekuju četvrtfinalni susreti u kategoriji WS3 sjedećih.

Anđela će u četvrtfinalu igrati protiv Tajlanđanke Dararat Asayut, dok Helenu očekuje ogled protiv Talijanke Carlotta Ragazzini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.