Bez pečenja: Limun šnite s jogurtom

Foto: slatkisvijet.com

Kolač bez pečenja! Kremaste i osvježavajuće limun šnite, mogu biti i verzija popularnog cheescake kolača za one koji nisu ljubitelji sira u kolačima. Oko recepta nam je pomogao Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težina recepta:srednje zahtjevno

Sastojci
Podloga od keksa
450 g Petit Beurre keksa
200 g maslaca
2 žlice meda

Krema od limuna
2 žutanjka
100 ml soka od limuna
naribana korica 1 limuna
100 g šećera
30 g maslaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema s jogurtom
400 ml tekućeg jogurta
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera
1 želatina u prahu

Priprema
Maslac i med otopite na laganoj vatri i ostavite da se malo ohladi. Kekse sameljite u blenderu pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem i medom. Kalup za torte oboložite masnim papirom i rasporedite kekse po dnu. Dobro ih utisnite rukama. Podlogu kratko ispecite u pečnici, 10 minuta na temperaturi od 160 °C i ostavite da se hladi. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju i ostavite da nabubri. Žutanjke, procijeđeni limunov sok, naribanu koricu limuna, šećer i maslac stavite u posudu iznad vodene pare i kuhajte 10–15 minuta lagano mješajući pjenjačom dok se krema ne skuha. Maknite s vatre i dodajte pripremljenu želatinu. Dobro promiješajte da se želatina otopi i uz povremeno miješanje ostavite da se krema malo ohladi, da bude mlaka. Jogurt izmiksajte sa šećerom pa dodajte mlaku kremu od limuna. U kremu od jogurta i limuna umiješajte čvrsto tučeno slatko vrhnje. Kremu rasporedite preko podloge od keksa. Ukoliko želite, malo kreme od limuna možete sačuvati pa slastičarskom vrećicom napraviti dekoraciju na vrhu kolača tako da napravite tanku spiralu i malo ju razvučete čačkalicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.