(FOTO) Na prosvjedu protiv rodne ideologije u Rimu se okupilo MILIJUN ljudi

Danas se na trgu svetog Ivana Lateranskog u Rimu održala manifestacija u svrhu zaštite djece od rodne ideologije, a organizirao ju je odbor nazvan „Zaštitimo svoju djecu“. Prema procjenama, na prosvjedu se okupilo milijun ljudi.

Glasnogovornik talijanskoga ogranka udruge ‘Manif pour tous’ Filipp Savaere rekao je kako su obitelji nestrpljivo očekivale upriličenje Obiteljskoga dana.

Kad su obitelji spoznale ono što se uvodi u škole njihove djece i kakav se zakon kani usvojiti u Parlamentu, izrazile su želju: Idemo mirno i javno očitovati svoje neslaganje te iznijeti svoje prijedloge – kazao je Savarese. Naime, u Italiji je u tijeku rasprava o pitanjima prava civilnih zajednica, a tzv. nacrt ‘Cirinnà’ zapravo želi legalizirati istospolne brakove.

Usporedba s brakom, dapače izjednačivanje, drugih vrsta zajednica, koje nemaju to posebno svojstvo, koje ne podrazumijevaju rađanje djece, znači obezvrijediti ustanovu braka i nijekati njegovu potrebu u društvenom okviru. Danas se niječe važnost spolne razlike, sutra će se zanijekati dvojnost, potreba bračnoga para, a potom će se misliti da su za sklapanje braka potrebni samo ljubav i osjećaji, nakon toga da u brak mogu stupiti tri i četiri osobe, koje se mogu voljeti i slijedom toga sklopiti brak – upozorio je Savarese, te naglasio kako je Obiteljski dan zapravo velika manifestacija kojom se želi potvrditi brak kao pravna, antropološka i laika ustanova čija se važnost ne smije i ne može zanijekati.

Nekoliko dana prije, u poruci koju je potpisao predsjednik Papinskoga vijeća za obitelj nadbiskup Vincenzo Paglia, među ostalim se podsjeća na pozornost pape Franje prema temama koje se odnose na obitelj, temeljnu stanicu društva. Upravo je u nedjelju, tijekom susreta s roditeljima, katehistima, svećenicima i pastoralnim djelatnicima Sveti Otac ponovno potaknuo da se odgovori na „ideološku kolonizaciju“ rodne teorije u školama.

Upravo se na pojam „ideološke kolonizacije“, u razgovoru za Radio Vatikan, osvrnuo pater Gianfranco Grieco, glasnogovornik Papinskoga vijeća za obitelj, te istaknuo da danas doista imamo biti pozorni na to. Ne možemo se ponašati prema djeci kao da su neki lijevak te im odrasli, umjesto da im pomažu odrasti, daju da progutaju određene ideologije, koje nemaju nikakva smisla, kao što je, primjerice, rodna ideologija. Ta djeca, naime, trebaju rasti u potpuno čovječnoj, pristupačnoj i potpuno slobodnoj sredini. Moramo se zauzeti u njihovoj zaštiti, koja će poštovati ljepotu, nedužnost i čistoću – primijetio je pater Grieco.

tutti a roma

Ponovno istaknuvši da je velika zadaća Crkve zaštititi djecu od tih ideologija koje su – kako je rekao – doista kolonizacije, jer su kulturalno zakupile školu, djecu, njihov razvoj, njihovu dušu i inteligenciju, pater Grieco je napomenuo da, međutim, nije dostatno zaštititi ih, nego prije svega imamo promicati kulturu života, kulturu ljubavi, suživota, svega onoga što su Crkva, Evanđelje i katolički odgoj u stanju dati našoj djeci.

Grieco je, između ostalog, istaknuo da Papinsko vijeće za obitelj ne može biti udaljeno od takvih pothvata, koji promiču vrijednosti djece i obitelji. Ne možemo ni ovaj put izostati, i ne biti glas djece, glas najslabijih.

Ponajviše, – dodao je glasnogovornik Papinskoga vijeća za obitelj – želimo da taj događaj pomogne onima koji su odgovorni za budućnost djece da postanu svjesni kako postoje druge istine koje valja promicati, i drugačije poštovanje koje valja iskazati djeci koja rastu u društvu koje ima biti pluralno, a ne društvo koje jednostrano nameće ne-vrijednosti.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/ktabkbih.net
Photo: avvenire