Iskoristite sezonu jagoda: Semifreddo s jagodama i limunom

Foto: slatkisvijet.com

Savršen desert za vruće dane! Napravite svoj Semifreddo s jagodama ili nekim drugim voćem!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
Umak od jagoda
  • 500 g jagoda
  • 100 g šećera
  • 1 ravna žlica gustina
Krema od limuna
  • 8 žutanjaka
  • 200 g šećera
  • sok i naribana korica od 2 limuna
Ostalo
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema

Jagode narežite na manje komade, pomiješajte ih sa šećerom i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Otprilike 5 minuta. Na kraju umiješajte gustin kojeg ste razmutili s malo vode i kuhajte ih još malo da se umak zgusne. Ostavite ih sa strane da se ohlade.

Žutanjke izmiksajte sa šećerom. Dodajte limunom sok i koricu pa sve zajedno kuhajte na pari – otprilike 5 minuta dok ne dobijete gustu, kremastu smjesu. Dok kuhate žutanjke na pari, cijelo vrijeme ih mutite pjenjačom ili mikserom. Ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag pa pomiješajte s kremom od limuna, a zatim i s umakom od jagoda.

Duguljasti kalup za pečenje (cca 10×30 cm) obložite prozirnom folijom pa ulijte pripremljenu smjesu.

Semifreddo spremite u zamrzivač preko noći. Idući dan Semifreddo izvadite na tanjur za posluživanje, pažljivo uklonite foliju i režite na tanke šnite.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com