Jeste li već otkrili japanske palačinke?! Izrazito su mekane i pahuljaste, a odlično pašu poslužene uz kavu ili čaj za slatki doručak s dodatkom bobičastog voća i agavinog sirupa.
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
25 g maslaca
2 jaja
1 vanilin šećer
prstohvat soli
150 g jogurta
naribana korica 1/3 limuna
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
Priprema
Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite sa strane.
Žumanjke i vanilin šećer izmutite pjenjačom pa dodajte otopljeni maslac te jogurt. Dodajte naribanu limunovu koricu, brašno i prašak za pecivo. Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksajte u čvrsti snijeg te ih pažljivo umiješajte u pripremljenu smjesu.
Japanske palačinke se inače peku na tavici tako da na zagrijanu tavicu stavite malo maslaca, žlicom dodate smjesu za 3-4 palačinke i pečete ih poklopljene na laganoj vatri.
Pečene palačinke poslužite tople s omiljenim dodacima – čokoladom, voćem ili medom.
Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.