Jednostavne i mekane: Japanske palačinke s bobičastim voćem

Foto: Slatki svijet

Jeste li već otkrili japanske palačinke?! Izrazito su mekane i pahuljaste, a odlično pašu poslužene uz kavu ili čaj za slatki doručak s dodatkom bobičastog voća i agavinog sirupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

25 g maslaca
2 jaja
1 vanilin šećer
prstohvat soli
150 g jogurta
naribana korica 1/3 limuna
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite sa strane.

Žumanjke i vanilin šećer izmutite pjenjačom pa dodajte otopljeni maslac te jogurt. Dodajte naribanu limunovu koricu, brašno i prašak za pecivo. Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksajte u čvrsti snijeg te ih pažljivo umiješajte u pripremljenu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanske palačinke se inače peku na tavici tako da na zagrijanu tavicu stavite malo maslaca, žlicom dodate smjesu za 3-4 palačinke i pečete ih poklopljene na laganoj vatri.

Pečene palačinke poslužite tople s omiljenim dodacima – čokoladom, voćem ili medom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.