Jesenska poslastica: Sočan i ukusan tart s kruškama i šljivama

Foto: Slatki svijet

Prava jesenska poslastica! Sočan i ukusan tart s kruškama i šljivama idealan je desert za sve ljubitelje voćnih kolača, piše Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Tijesto

150 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
75 g hladnog maslaca
2 žlice šećera
2-3 žlice mlijeka

Nadjev

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 kruška
3-4 šljive
1 žlica šećera
1 vanilin šećer
1/2 žličice cimeta

Priprema

Brašno i prašak za pecivo prosijte u zdjelu pa dodajte na kockice narezan maslac i prstima ga izmrvite u brašnu. Dodajte šećer i malo mlijeka pa zamijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata u hladnjaku.
Za to vrijeme pripremite voće. Krušku izrežite na polovice pa na tanke šnite, a šljive očistite od koštica i izrežite na četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto razvaljajte i obložite njime namaščen i pobrašnjen duguljasti kalup za pite (9×24 cm). Ako koristite standardni, okrugli kalup za pite udvostručit količinu svih sastojaka.

Po tijestu posložite kruške i šljive pa ih ravnomjerno posipajte mješavinom šećera, vanilin šećera i cimeta. Prije nego stavite nadjev, tijesto izbodite vilicom kako se tijekom pečenja ne bi napuhalo.

Tart pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 ºC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.