Dobrih recepata za cheesecake nikad dosta! Ovo je jedan klasičan recept za cheesecake nadopunjen s malinama, a možete napraviti i s nekim drugim voćem, primjerice jagodama, borovnicama… ili bez voćnog dodatka. Recept za Slatki svijet donosi Jannette Razum.
Sastojci
Podloga od keksa i maslaca
250 g mljevenog keksa
125 g maslaca
Nadjev od sira
1 kg svježeg sira (ili krem sira)
3 jaja
2 vanilin šećera
100 g šećera
2 žlice limunovog soka
naribana korica ½ limuna
30 g gustina
400 g zaleđenih malina + 1 žlica gustina
Ostalo
400 g milerama
2 žlice šećera
Priprema
Mljevene kekse pomiješate s otopljenim maslacem pa ravnomjerno utisnite na dno okruglo kalupa za pečenje (26-28 cm). Prije nego što stavite kekse dno i stranice kalupa obložite masnim papirom.
Za pripremu glavnog dijela, nadjeva od sira, jaja izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte sve ostale sastojke osim malina pa miksajte još malo dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
Na kraju po vrhu rasporedite zamrznute maline pomiješajte s gustinom.
Cheesecake stavite u pećnicu, prethodno zagrijanu na 170°C. Cheesecake pecite u parnoj kupelji 45-50 minuta, ovisno o pećnici. Kako biste dobili efekt parne kupelji na dno pećnice stavite zdjelu ili lim s vodom. U svakom slučaju vrući cheesecake će biti još malo drhtav, a kasnije će se hlađenjem stisnuti.
Pečeni cheesecake premažite mileramom pomiješanim sa šećerom. Cheesecake vratite na 5 minuta u ugašenu pećnicu. Nakon toga ohladite ga na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku preko noći.