Ukusna kremasta torta s bijelom linoladom, kokosom i malinama

linoladom
Foto: slatki svijet

Isprobajte recept za kremastu i laganu tortu s bijelom linoladom, kokosom i malinama koji donosi Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Biskvit od kokosa
8 bjelanjaka
150 g šećera
200 g kokosa
20 g glatkog brašna

Krema s linoladom
8 žutanjaka
500 ml mlijeka
50 g šećera
2 vanilin šećera
50 g gustina
200 g maslaca
400 g bijele linolade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo
300 g svježih malina
500 ml slatkog vrhnja

Priprema

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i tucite miješalicama dok ne dobijete lagani snijeg. Postupno dodajte šećer i nastavite miješati smjesu dok ne dobijete gusti, čvrsti snijeg. Na kraju lagano umiješajte kokos i prosijano brašno.

Smjesu izlijte u kalup promjera 26 cm. Kalup prethodno obložite masnim papirom. Biskvit od kokosa pecite cca 30 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka dijela pa svaki dio navlažite s malo mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu kreme žutanjke, šećer, gustin i malo mlijeka izmutite pjenjačom. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljene žutanjke pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kuhanu kremu premjestite u veću zdjelu za miješanje, a zatim prekrijte vrh kreme prozirnom folijom i ostavite ju da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Ohlađenu kremu izmiješajte s maslacem sobne temperature, a zatim i s linoladom. Umjesto bijele možete rabiti i linoladu kokos.

Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit. Na dno kalupa stavite biskvit i premažite ga polovicom kreme. Preko kreme posložite svježe maline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako nemate svježe, možete koristiti i zamrznute. U tom slučaju maline prokuhajte i pomiješajte sa želatinom koju ste prethodno namočili u vodi. Ohladite ih na sobnu temperaturu pa rasporedite preko kreme.

Preko malina stavite drugi biskvit i ostatak kreme. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati da krema očvrsne. Nakon što ju izvadite iz kalupa premažite ju tučenim slatkim vrhnjem i poslužite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.