Kolačići iz djetinjstva: Bakine školjkice s pekmezom

školjkice s pekmezom
Foto: Slatki svijet

Kada se zaželite jednostavnog i ukusnog deserta iz bakine kuhinje, posegnite za ovim receptom. Sve sastojke zasigurno već imate kod kuće!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Tijesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

125 g svinjske masti
300 glatkog brašna
½ praška za pecivo
1 vanilin šećer
naribana korica ½ limuna
100 ml tople vode

Ostalo

pekmez ili džem od malina (ili neki drugi po izboru)
šećer u prahu za posipavanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

U zdjeli umijesite sve sastojke, tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.

Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte na silikonskoj podlozi za tijesto. Čašom izrezujte krugove od tijesta. U svaki krug stavite malo džema od malina, a krajeve dobro pritisnite malom vilicom kako džem tijekom pečenja ne bi iscurio van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Školjkice posložite na blago namašćen lim za pečenje i pecite 15 minuta na 180°C dok lagano ne porumene. Ostavite ih da se samo kratko ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih još tople uvaljajte ili posipajte šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.