Kristina Tadić: Hodom za život dajemo podršku i svima koji prizivom savjesti štite i majku i nerođeno dijete

kristina tadić
Foto: Marta Prpić

“Istina o ljudskosti nerođenog djeteta ne vrijeđa osjećaje žena koje su imale iskustvo pobačaja. Upravo suprotno – liječi rane! Jako su nam na srcu upravo te žene”, istaknula je Kristina Tadić, članica organizacijskog tima Hoda za život koji se u subotu održao u Rijeci, te je naglasila da svako dijete ima pravo na život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Rijeci: ‘Presudom Vrhovnog suda SAD-a jasno je dano do znanja da pobačaj nije ustavno pravo!’
> Prijelomna vijest: Vrhovni sud SAD-a srušio ustavnu zaštitu pobačaja!

„Svaki ljudski život je neprocjenjivo vrijedan! Bez obzira na to je li malen ili velik, zdrav ili bolestan. Bolesna djeca – nerođena i rođena, bolesni ljudi imaju pravo na još veću brigu i ljubav”, naglasila je.

> Dr. Markić o slučaju Čavajda: Liječnici imaju 2 pacijenta – bebu Grgu i mamu Mirelu. Treba štititi oboje
> U totalnoj ofanzivi na priziv savjesti stručnjaci stali u obranu ovog instituta: ‘Nitko nas nema pravo prozivati i osuđivati’
> Faktograf cenzurira portal Narod i liječnike zbog termina feticid (umorstvo nerođenog djeteta)

“Među volonterima i sudionicima Hoda za život ima žena i muškaraca, majki i očeva koji su imali tragično iskustvo pobačaja. Upravo su oni najmotiviraniji pomoći drugima da ne ponove njihovo strašno iskustvo prekida života svog sina ili kćeri. Istina o ljudskosti nerođenog djeteta ne vrijeđa osjećaje žena koje su imale iskustvo pobačaja. Upravo suprotno – liječi rane! Jako su nam na srcu upravo te žene.  Čekamo ih raširenih ruku!“, poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na žalost, ovo nije jedina ideološka borba protiv građana. Vidimo stalne napade na pravo liječnika na priziv savjesti, posebno nedavno u jednoj zagrebačkoj bolnici, te promicanje feticida, tj. usmrćivanja nerođene djece i zahtjeva da se feticid i pobačaj financiraju novcem koji svi građani Hrvatske uplaćuju u proračun. To ne smijemo dozvoliti! Usmrćivanje djeteta koje može preživjeti izvan majčine utrobe nije suosjećanje, to nije pomoć!”, upozorava.

Zagovaramo nultu toleranciju prema nasilju nad nerođenom djecom!

“Ovim Hodom dana je podrška i svim liječnicima, medicinskim sestrama, farmaceutima koji se koriste prizivom savjesti da bi zaštitili oba pacijenta o kojima su dužni brinuti se – i majku i nerođeno dijete.

Priziv savjesti ili prigovor savjesti odluka je pojedinca da odbije izvršiti neku obvezu koju mu nameće pravni sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala im još jednom što svoje znanje i ljubav stavljaju u službu i majke i djeteta, oba pacijenta!“, zaključno je istaknula Tadić.

> Sudac Thomas: Američki Vrhovni sud trebao bi preispitati presude o kontracepciji i ideju ‘istospolnoga braka’
> Bartulica nakon odluke Vrhovnog suda SAD-a: Povijesni dan za prava nerođene djece!
> Predsjednik Međunarodne organizacije za obitelj Brown: ‘Ovo je veličanstvena pobjeda za sve nas koji smo za život’

Hrvatska Hodom za život daje podršku nerođenima

Hrvatska od 2016. godine miroljubivim hodom daje podršku nerođenima! Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Život je zakon!

U subotu za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji hodalo u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hod se održavao nakon povijesnog dana za prava nerođene djece nakon što je u petak objavljena presuda Vrhovnog suda SAD-a, kojom je poništena odluka suda iz 1973. godine, kojom je legaliziran pobačaj u cijelom SAD-u.

Potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem, Riječani su hodali gradom uz pjesmu i veselje iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, našim bakama i djedovima, za naše obitelji i domovinu Hrvatsku.

Za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji hodalo se tijekom mjeseca svibnja i lipnja u gradovima: Varaždinu, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Imotskom, Splitu, Zadru i Pločama, Osijeku i Sisku, a završnica ovogodišnje kampanje bila je Rijeci.

Brojni govornici na dosadašnjim Hodovima dirnuli okupljene

U svim gradovima koji su ove godine hodali za život, okupljenima su se obratili različiti govornici koji su, svaki iz svog iskustva i područja djelovanja, govorili o pravu na život i brizi za nerođene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Pogledajte najbolje trenutke s Hoda za život u Pločama i Zadru
> Dirljiva ispovijest apsolventa medicine na Hodu za život u Splitu: Grga moj i tvoj život obilježeni su sličnom pričom
> Hod za život u Zagrebu: ‘Potreban je zakonski okvir temeljen na znanosti koji štiti život od začeća do smrti’

U Zagrebu smo tako imali priliku čuti i Slovenku, Uršu Cankar Soares koja je poslala snažnu poruku potrebe borbe za nerođeni život te istaknula razočaranje činjenicom da trudnice iz Hrvatske dolaze u Sloveniju kako bi usmrtile svoju nerođenu djecu.

Svjedočanstvo majke čije je dijete živjelo samo dva mjeseca, ali ipak je imalo priliku osjetiti roditeljsku ljubav i blizinu, Tee Bekavac, nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

Posebno je dirljivo bilo obraćanje apsolventa medicine na Hodu za život u Splitu koji se osvrnuo na slučaj malenog nerođenog Grge Čavajde, navodeći kako je i sam zbog predviđanja liječnika bio u situaciji sličnoj Grginoj. Neizmjerno zahvalan svojoj majci koja mu je usprkos svemu darovala život, mladi Miro Vuković poslao je poruku i Grginoj majci da izabere život.

U Osijeku i Sisku bilo je veličanstveno!

Još smo i pod dojmom Hodova za život koji su se 11. lipnja održali u Osijeku i Sisku, a o kojima više možete pročitati ovdje:

> Izvrsna atmosfera na osječkom Hodu za život uz tamburice i slavonske pjesme
> Boris Prpić na Hodu za život u Sisku: ‘Hodamo za sve majke koje u krizi nemaju podršku’
> Sisak je hodao za život: Ovoliko pozitive u gradu na Banovini rijetko se viđa
> Pjesma i veselje na Hodu za život, obitelj i Hrvatsku u Osijeku i Sisku uz poruku ‘Život je zakon!’

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.