Obogatite svoj stol s ovom slasticom: Sočan kolač od mrkve i sira!

Foto: slatkisvijet.com

Obogatite svoj stol novom slasticom! Isprobajte recept za ukusan i sočan kolačić od mrkve, jabuke i lješnjaka punjen krem sirom!

Sastojci

Sastoji za biskvit
150 g maslaca
130 g šećera
1 paketić RUF vanilin šećera
3 jaja
prstohvat soli
1 žličica cimeta
150 g naribane jabuke
200 g naribane mrkve
100 g mljevenih lješnjaka
150 g glatkog brašna
1 paketić RUF praška za pecivo

Nadjev od sira
1 jaje
200 g krem sira
30 g šećera
15 g glatkog brašna
2 žlice limunovog soka

Priprema

Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog dodavanja jaja smjesu dobro izmiksajte. Dodajte sol, mljevene lješnjake, brašno te prašak za pecivo i cimet. Dodajte sitno naribanu jabuku i mrkvu pa kuhačom sjedinite smjesu tako da se svi sastojci lijepo povežu.

Za pripremu nadjeva krem sir pjenjačom razmutite s jajem, šećerom i limunovim sokom.
Polovicu pripremljene smjesu izlijte u duguljasti kalup za kolač (10×30 cm). Kalup prethodno namastite i pobrašnite ili obložite masnim papirom. U smjesi napravite malu udubinu pa rasporedite nadjev od sira. Preko nadjeva od sira izlijte ostatak biskvitne smjese i lijepo ju zagladite.

Kolač pecite cca 50 minuta na 170°C. Pečeni kolač ostavite 5 minuta u kalupu da se malo prohladi, a zatim ga pažljivo preokrenite i izvadite. Ohlađeni kolač prelijte RUF bourbon vanilija glazurom i ukrasite po želji.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com