Omiljen desert obogaćen dodatnim sastojcima: Princes krafne s jagodama i kokosom!

Foto: slatkisvijet.com

Jedan od omiljenih deserata većine nas obogaćen je dodatnim sastojcima – jagodama i kokosom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet

Sastojci

Choux tijesto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

250 ml mlijeka
120 g maslaca
prstohvat soli
2 vanilin šećera
150 g glatkog brašna
3 veća jaja

Krema od vanilije i kokosa:

600 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 vanilin šećera
100 g šećera
100 g maslaca sobne temperature
80 g kokosa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo:

250 g svježih jagoda
200 ml slatkog vrhnja

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu kreme prašak za puding razmutite s malo mlijeka. Ostatak mlijeka zajedno sa šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljeni puding pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje, prekrijte vrh prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte, a zatim ga postupno dodajte ohlađenom pudingu. Dodajte i kokos pa kremu još jednom dobro izmiksajte.

Na kraju umiješajte na kockice izrezane jagode.

Za pripremu tijesta u većem loncu zagrijte mlijeko zajedno sa šećerom, soli i maslacem. Mlijeko kuhajte do vrenja povremeno miješajući kako bi se šećer i maslac otopili. Maknite smjesu s vatre pa dodajte brašno i kuhačom energično miješajte smjesu dok se tijesto ne formira u kuglu, odnosno dok se ne počne odvajati od stijenke lonca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite smjesu da se ohladi do sobne temperature. Tada dodajte jedno po jedno jaje. Nakon svakog dodavanja jaja kuhačom sve dobro izmiješajte.

Pripremljeno tijesto stavite u slastičarsku vrećicu (sa ili bez zvjezdastog nastavka) pa na Zenker lim za pečenje obložen masnim papirom oblikujte gnijezda. Ako gnijezda imaju vrhove (špice) spustite ih vlažnim prstom kako tijekom pečenje ne bi izgorjeli.

Princes krafne pecite 30-35 minuta na temperaturi od 180 °C, a zatim ih premjestite na Zenker rešetku za hlađenje. Ohlađene krafne prerežite po pola i punite kremom od jagoda i kokosa, a zatim i tučenim slatkim vrhnjem. Prije posluživanja posipajte ih šećerom u prahu.

Slatki savjet

Ovdje možete vidjeti osnovni recept za Princes krafne tj. Choux tijesto kao i postupak sa slikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.