Nedjelja, 27 travnja, 2025
15.8 C
Zagreb
Pratite nas:

Po želji ga ukrasite jagodama: Mascarpone cheescake!

Podijeli

Podijeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan Cheesecake, ali na malo drugačiji način. Ovaj put s mascarpone sirom! – ističe Slatki svijet koji donosi recept.

Sastojci

Podloga:

300 g mljevenog keksa
150 g maslaca
2 žlice smeđeg šećera
malo cimeta

Nadjev od sira:

3 jaja
500 g mascarpone sira
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
sok od 1 limuna

Ostalo:
400 g milerama

Priprema

Kekse sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem, smeđim šećerom i cimetom. Meni paše malo arome cimeta u podlozi, ali ako ga ne volite slobodno ga izostavite. Pripremljenu smjesu lagano utisnite na dno i malo uz rubove kalupa. Prije nego što istresete smjesu s keksima, kalup svakako obložite masnim papirom.

podlogu od keksa stavite u pećnicu zagrijanu na 170 °C i pecite 4 minute.

Dok se podloga peče, pripremite nadjev od sira. Mascarpone sir, jaja, šećer i limunov sok dobro izmiksajte tako da dobijete skroz glatku smjesu. Pripremljenu smjesu izlijte preko zapečene podloge. Cheesecake pecite 20-25 minuta na 170 °C.

Pred kraj pečenja Cheesecake prelijte razmućenim mileramom i vratite ga natrag u pećnicu, ali ugašenu, na 5 minuta. Nakon toga otvorite vrata pećnice i ostavite Cheesecake neka se potpun ohladi na sobnu temperaturu, a zatim ga spremite u hladnjak.

Cheesecake ukrasite po želji. Ja sam ga dekorirala sa svježim jagodama i poslužila uz preljev od šumskog voća. Preljev napravite tako da 1 šalicu zaleđenog šumskog voća sam kratko prokuhate uz dodatak malo vode i šećera i zgusnete s malo gustina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Pročitaj više

Frendica.hr

Tijekom dijete uvedite 'dan za varanje'

Upozoravaju da „varanje na dijeti” treba pomno unaprijed isplanirati kako bi ono uistinu poslužilo kao psihološko olakšanje za vri...

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci