Rolada s pekmezom kakvu su pripremale naše bake: Isprobajte ovaj odličan recept!

Foto: slatkisvijet.com

Odličan recept za roladu koja ne puca! Ova jednostavna i ukusna rolada punjena je pekmezom i šećerom, kako su pripremale naše bake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Tijesto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6 jaja
6 žlica šećera
4 žlice glatkog brašna

Nadjev:

pekmez od šljiva (ili neki drugi prema ukusu)
malo ruma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa postupno dodajte jedan po jedan žutanjak, malo brašna i malo šećera dok ne potrošite sve sastojke.

Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje (30×35 cm) prekriven masnim papirom i pecite 25 minuta na temperaturi od 180 ºC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečeni biskvit stavite na veću kuhinjsku krpu koju ste posipali sa šećerom pa pažljivo skinite papir i namažite biskvit pekmezom u koji ste dodali rum.

Savijte biskvit u roladu, omotajte krpom na koju ste ga izvadili i ostavite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.