Pogledajte kako pripremiti ovu ledenu poslasticu od sladoleda, banana i oreo keksa, čiji recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
30 Oreo keksa
120 g maslaca
1 l sladoleda od vanilije
1 l sladoleda od čokolade
3-4 banane
preljev od jagoda
200 ml slatkog vrhnja
Priprema
Sladoled izvadite iz škrinje i ostavite ga na sobnoj temperaturi da malo omekša.
Dno i stranice kalupa za torte (26 cm) obložite masnim papirom.
Oreo kekse sitno nasjeckajte, pomiješajte ih s otopljenim maslacem i ravnomjerno utisnite na dno kalupa za torte.
Preko podloge od keksa posložite uzdužno prerezane banane i prelijte ih s malo preljeva od jagoda.
Omekšali sladoled od vanilije kratko izmiksajte da dobijete jednoličnu smjesu, rasporedite ga preko banana i prelijte s preljevom od jagoda. Isto napravite i s čokoladnim sladoledom i prelijte ga preko sladoleda od vanilije.
Tortu spremite u zamrzivač barem na 12 sati, najbolje je da odstoji preko noći kako bi sladoled očvrsnuo.
Prije posluživanja sladoled tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem. Kako bi se torta lakše rezala dobro je da odstoji 20-30 minuta na sobnoj temperaturi.