Sočna i taman slatka, baklava s višnjama desert je koji će oduševiti mnoge, a priprema je zaista brza i jednostavna!
Recept donosi Slatki svijet.
Priprema
Kao mjeru za sastojke koristite čašu od jogurta.
Jaja pjenjačom izmutite sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i prašak za pecivo.
Veći lim za pečenje lagano namastite, položite jednu koru i premažite ju s malo pripremljenog nadjeva.
Slažite tako kore i nadjev dok ne potrošite pola od ukupne količine kora i nadjeva.
Zatim ravnomjerno rasporedite višnje. Možete koristiti svježe višnje, u kompotu ili zaleđene pa odmrznute. Važno je samo da ih dobro ocijedite prije nego što ih stavite na kolač.
Preko višanja poredajte ostatak kora i nadjeva.
Baklavu prije pečenja izrežite na željene oblike, pravokutnike ili rombove. Baklavu pecite 20-25 minuta na temperaturi od 170°C, dok ne poprimi lijepu smeđu boju.
Pred kraj pečenja zakuhajte vodu sa šećerom i limunovim sokom. Vruću baklavu prelijte vrućim sirupom.
Baklavu ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite se!
Izvor: narod.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.