Doktor tuži britansku vladu zbog otkaza, jer je odbio koristiti zamjenice za ‘transrodne osobe’ suprotne biološkom spolu

Foto: Thinkstoch/Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

Dr. Davida Mackeretha otpustio je britanski Odjel za rad i mirovine (DWP) jer nije koristio zamjenice koje su zahtjevali „transrodni“ pacijenti. Liječnik iz Velike Britanije sada u tužbi traži od britanske vlade da mu dopusti korištenje zamjenica za svoje pacijente koji odgovaraju njihovom biološkom spolu, prenosi Life site news.

Otac četvero djece tvrdi da su povrijeđena njegova prava na slobodu misli, savjesti i vjere koje štiti Zakon o ravnopravnosti, a u zdravstvenoj službi proveo je 26 godina.

Dr. Mackereth, 56, kaže da se korištenjem “transrodnih zamjenica” krši njegova kršćanska savjest.

“Vjerujem da je rod definiran biologijom i genetikom. I kao kršćanin Biblija nas uči da je Bog stvorio muškarca ili ženu.”

Kršćanski pravni centar (CLC) zastupa Mackeretha. Odvjetnici tvrde da je DWP diskriminirao Mackeretha zbog njegovih kršćanskih vjerovanja, uključujući “njegovo vjerovanje u istinu Biblije”, koja govori da su ljudska bića načinjena po Božjoj slici.

Izvršna ravnateljica CLC-a Andrea Williams u priopćenju je kazala kako zahtjev za korištenjem takozvanih zamjenica transrodnih osoba “prkosi zdravom razumu i kršćanskoj vjeri”.

U lipnju 2018. godine, Mackereth je počeo raditi kao procjenitelj zdravstvene i invalidske sposobnosti, nakon što je prošao intenzivnu obuku za svoju ulogu u utvrđivanju podobnosti DWP-a za subvencije za osobe s invaliditetom. Nakon samo nekoliko dana ocjenjivanja, Mackeretha je pozvao James Owen iz agencije za zapošljavanje APM-a, koja ga je angažirala. Owen je upitao Mackeretha o komentarima koje je dao tijekom treninga, kada mu je rečeno da se njegovi izvještaji moraju odnositi na klijente prema zamjenicama koje izaberu, bez obzira na njihov biološki spol.

Prema CLC-u, Owen je navodno pitao: “Što biste učinili da procjenite nekoga tko je očito muškarac, ali traži da ga se u izvješću naziva “ona”?” Mackereth je rekao Owenu da kao kršćanin vjeruje da je “rod određen biologijom i genetikom” i da se ne stidi svojih uvjerenja.

Mackereth je ubrzo otpušten s posla, tvrdi da njegov slučaj pokazuje da Britancima “nije dopušteno misliti ono u što vjeruju”.

“Kršćani moraju moći izražavati svoju vjeru u privatnom i javnom životu i podržavati biblijske i znanstvene istine bez straha od gubitka sredstava za život”.

DWP je rekao da ne može komentirati slučaj dok je u tijeku proces.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com