Njemačka: Zašto migranti podižu kaznene statistike?

Foto: Fah

Broj kaznenih djela u Njemačkoj povećan je u razdoblju između 2014. i 2016. što se povezuje s dolaskom migranata u Njemačku, proizlazi iz studije Ministarstva obitelji objavljene u srijedu.

> Ubojstvo na Božić potreslo Njemačku: Imigrant nožem zaklao 15-godišnju Njemicu

“U saveznoj pokrajini Donja Saska broj kaznenih djela je u porastu između 2014. i 2016. za 10,4 posto a u 92,1 posto slučajeva ovaj porast se pripisuje migrantima“, rekao je voditelj istraživanja i kriminolog Christian Pfeffer.

Studija je provedena na temelju policijskih statistika za cijelu zemlju a istraživanje je dubinski obavljeno na temelju podataka za saveznu pokrajinu Donju Sasku.

> Nakon Njemačke i Švicarske, otkriveni napadi na žene i u Finskoj i Austriji

Pfeffer je objasnio kako ova statistika ne iznenađuje jer najveći broj migranata čine mladi muškarci koji su i u drugim etničkim i socijalnim skupinama odgovorni za najveći broj kriminalnih djela.

> Njemačka političarka nakon cenzure na Twitteru: Dobrodošli u DDR 2.0

Istodobno je primijećena pojava da se kaznena djela koja počine migranti dvostruko češće prijavljuju nego djela koja počini domaće stanovništvo.

> Merkel pod novim pritiskom nakon nasilja diljem Njemačke

Trećina žrtava kaznenih djela koja su počinili migranti su također migranti a kad su u pitanju ubojstva u čak 90 posto slučajeva žrtve su također migranti.

> Tisuće migranata u Njemačkoj nestalo: ‘Jednostavno više nisu tu’

Iz studije proizlazi da migranti čine mnogo manje kaznenih djela ako postoji perspektiva njihovog trajnog ostanka u Njemačkoj.

> Seksualni napadi u Berlinu za Novu godinu, sigurnosne zone za žene nisu pomogle

Isto tako kriminalu manje teže oni mladi muškarci čije obitelji se nalaze u Njemačkoj, posebice ženski dio obitelji.

„Na ponašanje mladih muškaraca posebice negativno utječe manjak žena za koje je dokazano da pozitivno utječu na mlađe muške članove obitelji. Žene civiliziraju muškarce“, rekao je Pfeiffer za javni servis ZDF.

> Vraćanje migranata u Hrvatsku: U ime obitelji upozoravala – Milanovićeva Vlada nije slušala, Plenković tvrdi ništa od toga

On stoga smatra da bi dozvola spajanja obitelji za mnoge mlade muške migrante mogla imati pozitivan učinak.

> Borislav Ristić: Merkeličini žuti, zeleni i crveni ‘vragovi’

Dovođenju ostatka obitelji za mlade migrante protivi se demokršćanska Unija CDU/CSU a ova tema bi mogla biti i kamen spoticanja u predstojećim pregovorima o sastavljanju koalicijske vlade.

Destabilizacija čitavog europskog kontinenta

Podsjetimo, Njemačka je u novu 2016. ušla uz brojne seksualne napade. U Novogodišnjoj noći, horde muškaraca iz Sjeverne Afrike i Bliskog istoka nasilno su pristupali ženama koje su Novu godinu slavile na otvorenome. Žene su okružili, pipali ih po intimnim dijelovima tijela i pljačkali ih, a neke su i silovane.

Iako su se slični incidenti događali i u drugim europskim gradovima od Hamburga do Helsinkija, njemačke su vlasti u početku pokušale minorizirati napade jer su bili previše neugodni za masovnu azilantsku politiku Angele Merkel prema migrantima.

> (VIDEO) Orbanov božićni govor: kad premijer govori ono što njegovi birači misle

Zakašnjela reakcija policije stajala je šefa kölnske policije njegova radnog mjesta. Međutim, njemačke vlasti i dalje su više zaokupljene poduzimanjem mjera protiv reakcija domicilnog stanovništva, pa i razmišljanja da “na ponašanje mladih muškaraca posebice negativno utječe manjak žena” umjesto poduzimanjem mjera glede masovne imigracije i/ili programa kojima bi se migranti kulturološki uklopili u novopridošlu sredinu.

> Američki The New York Times: Njemačka na rubu – Merkel mora otići

Američki The New York Times ocijenio je još 2016. da velikodušna europska imigrantska politika dovodi do destabilizacije čitavog europskog kontinenta.

Problem je u tome što ogromni dio tih stotina tisuća migranata čine tinejdžeri i muškarci u ranim dvadesetima.

Primjerice u Švedskoj, koja je kao i Njemačka do sada provodila politiku otvorenih vrata prema imigrantima, 71 posto tražitelja azila u 2015. bili su muškarci. U skupini „maloljetnika bez pratnje“, koju većinom sačinjavaju maloljetnici u kasnoj tinejdžerskoj dobi, „omjer između curica i dječaka je daleko više asimetričan“, kako ističe Valerie Hudson u vrlo bitnom eseju koji je napisala za Politico: „11,3 dječaka na samo jednu djevojčicu.”

Kao što ističe Valerie Hudson, ovakvi trendovi imaju trenutne implikacije za javni red — mladi muškarci su jednostavno mladi muškarci, društva s asimetričnim spolnom strukturom imaju tendenciju biti nestabilna, a mnogi od ovih muškaraca imaju stavove o ženama koji su dijametralno suprotni vrijednostima suvremene Europe.

Međutim, pored kratkoročnog problema, kao što je potreba da se novopridošlice brzinski nauči kako u Europi „nije dopušteno prisiljavati druge na seks“ – da citiramo samo norveški obrazovni program za migrante, postoji i dugoročni problem.

Kada proces imigracije napreduje prema ustaljenom ali umjerenom tempu, duboke promjene nastupaju polako i postoji vrijeme da asimilacija ide svojim tijekom. Iz tog je razloga broj muslimanskog stanovništva u Europi rastao samo za jedan postotni bod u jednom desetljeću. Iz istog razloga je danas većina imigranata turskog i sjevernoafričkog podrijetla koji su u Njemačku i Francusku stigli prije više desetljeća u razumnoj mjeri europeizirana.

Međutim, ako u kratkom vremenu stanovništvu dodate milijun (ili milijune) ljudi, i to većinom mlađe muškarce, dobijete društvenu promjenu potpuno različite vrste.

“Ako živite u uvjerenju da će ostarjelo, sekularizirano i do sada većinom homogeno društvo po svoj prilici na miran način apsorbirati toliko veliku imigraciju, s tolikim kulturnim razlikama, tada vam se smiješi odlična budućnost da postanete glasnogovornik u trenutnoj njemačkoj vladi. Osim što imate „blistavu“ budućnost, vi ste i budala”, upozorio je The New York Times.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/sš