Ozakonjenje pedofilije – otvara li novi zakon u Francuskoj širom vrata zlostavljanju djece?

Foto: GettyImages

Francuski parlament usvojio je kontroverzni zakon kojim želi suzbiti spolne odnose odraslih s maloljetnicima kojima je manje od 15 godina, ali istodobno tim je zakonom ostavio i mogućnost da seksualni odnos 20-godišnjaka ili 30-godišnjaka s djevojčicama od 13, 14 godina može biti i nekažnjiv.

> Pedofilija u porastu – seksualno zlostavljanje tri djevojčice u okolici Ludbrega

Ako je dijete pristalo na seksualni odnos, odnosno ako punoljetni ljubavnik ili ljubavnica nisu zlorabili djetetov nedostatak nužnog razumijevanja za upuštanje u seks, to neće biti silovanje djeteta, što će ocjenjivati suci.

> Zadrani šokirani presudom – pedofilu za spolni odnos s djetetom uvjetna kazna!

Da tako Lolita iz sjajnog Nabokova romana završi pred francuskim sucima s 12 godina, kad je “zavodila” sredovječnog Humberta, ispalo bi da je dala zreli pristanak na seks s njim, a da apsurd bude veći, ishod Lolitina svjedočenja pet godina poslije bio bi sasvim drugačiji. Jer tek je poslije shvatila da joj je ukradeno djetinjstvo, piše vecernji.hr

Emmanuel i Brigitte Macron i mediji: Kako zavođenje maloljetnika prikazati normalnim?

Ovdje nije riječ o seksualnim slobodama jer većina u 21. stoljeću neće ulaziti u to tko s kim spava, ali sasvim je druga stvar kad su posrijedi djeca, i to mlađa od 15 godina, i ostavljanju, blago rečeno, odškrinutih vrata za pedofiliju.

Ivica Šola: Analiza Macrona i maloljetničkog odnosa s učiteljicom književnosti

Ne čudi stoga što francuske feministice nisu zadovoljne zakonom jer su tražile da se utvrdi minimalna dob ispod koje bi odnos s djetetom automatski bio smatran silovanjem, ali je Macronova vlada rekla kako je pravna analiza isključila tu mogućnost.

Pedofilija: Tvrde da je 11-godišnja djevojčica ‘pristala’ na seks s muškarcem dobi 28 godina!

I ministrica spolne ravnopravnosti Marlene Schiappa bila je tražila izmjene zakona po kojima bi se smatralo da djeca mlađa od 15 godina nisu pristala na seksualni odnos sa starijima od 18. U Hrvatskoj je seksualni odnos s djetetom ispod 15 godina zlostavljanje jer se smatra da dijete u toj dobi ne može dati pristanak na seks s odraslom osobom. Neke su zemlje i strože pa u Finskoj i Belgiji dijete treba imati minimalno 16 godina da bi moglo dati pristanak na seksualni odnos, a u Irskoj je granica 17 godina. Može li uopće 13-godišnjakinja ili 14-godišnjakinja biti zrela za odluku da spava recimo s 25-godišnjakom?

Izvor: narod.hr/vecernji.hr