Pedofilija: Tvrde da je 11-godišnja djevojčica ‘pristala’ na seks s muškarcem dobi 28 godina!

Foto: Thinkstock

U nekim europskim zemljama postoji tendencija da se smanji dobna granica za seks čime se široko otvaraju vrata pedofiliji.

Slučaj iz Francuske

Tako će u središtu suđenja koje počinje u utorak u pariškoj regiji Pontoise biti pitanje može li 11-godišnje dijete “slobodno pristati” na seksualni odnos s 28-godišnjim muškarcem. 11 godina je dob kada dijete pohađa peti razred osnovne škole.

Ovo je šokiralo i izazvalo živu raspravu u Francuskoj. Prošle godine, 24. travnja, 11-godišnja djevojčica navodno slijedi muškarca, koji joj je već prije dvaput prišao, do njegova stana gdje imaju seksualni odnos.

Njezini roditelji podnose tužbu za silovanje opisujući prestravljeno dijete, nesposobno da se brani i šokirano onim što mu se dogodilo.

No, tužiteljstvo je smatralo da se ne radi o silovanju jer je “odnos bio dobrovoljan i nije izvršen nikakav fizički pritisak na maloljetnicu koja je otišla za muškarcem vlastitom voljom”. Ocijenivši da nije bilo “ni nasilja, ni prisile, ni prijetnje, ni iznenađenja”, tužiteljstvo je odlučilo krivično goniti tog oca dvoje djece za zakonom zabranjen spolni odnos s djetetom koji je definiran kao “seksualni napad na maloljetnicu u dobi do 15 godina”. Prijeti mu pet godina zatvora.

Odvjetnik obrane istaknuo je dq žrtva “izgleda starija od svoje dobi te da je u duhu njegova klijenta imala 17 godina”. Tvrdi također da djevojčica “laže o svemu i nije nikakvo nevinašce”.

Sudski postupak bi se, međutim, mogao ponovno vratiti na početak jer roditelji maloljetnice namjeravaju zatražiti da se muškarca kazneno goni za silovanje za što je predviđena zatvorska kazna od 20 godina, a ne za spolni odnos bez prisile za što može dobiti najviše pet godina zatvora.

Za odvjetnicu djevojčice i njezinih roditelja, Carine Diebolt, pitanje pristanka 11-godišnjeg djeteta ne bi se trebalo ni postavljati.

Ako se njezina klijentica i prepustila to je bilo jer je bila u stanju šoka, smatra Diebolt za koju su svi ustavni elementi silovanja prisutni u toj aferi: uz seksualnu penetraciju, “moralna prisila” (koja proizlazi iz njihove razlike u godinama), iznenađenje, nasilje i prijetnja.

Macronova vlada i njegov privatni slučaj

Ujesen su izbile još dvije afere: oslobađanje 30-godišnjeg muškarca, optužena za silovanje 11-godišnje djevojčice, te osuda na 18 mjeseci zatvora za profesora koji je bio u vezi sa svojom 14-godišnjom učenicom.

Vlada je tada odlučila uvesti minimalnu dob za pristanak na seksualni čin za koju bi Emmanuel Macron želio da iznosi 15 godina. Zanimljivo, to je dob kada je i sam stupio u seksualne odnose i to sa svojom 24 godine starijom učiteljicom.

Nacrt zakona protiv seksističkog i seksualnog nasilja koji bi trebao odrediti taj prag očekuje se na Vijeću ministara 7. ožujka. Dotad je ministarstvo pravosuđa zadužilo “pluridisciplinarnu misiju” za doprinos raspravi. Skupina sručnjaka, među kojima pravnici i liječnici, trebala bi iznijeti svoje mišljenje 1. ožujka.

Svi znaju da je Brigitte od Emmanuela starija 24 godine – upoznali su se dok je Brigitte imala, kao danas Macron, 39 godina, i dok mu je kao petnaestogodišnjaku predavala latinski jezik i književnost u srednjoj školi u gradu Amiensu na sjeveru Francuske.

Iako je odnos između 39-godišnje profesorice i maloljetnog, 15-godišnjeg učenika protivan ne samo standardnim zakonima europskih zemalja i učiteljskoj etici, nego i moralu uopće, francuski i drugi svjetski mediji “ljubavnu priču” Macrona i njegove današnje supruge promatraju vrlo nekritički.

“Zlostavljan u 15. godini, Macron je opasni psihopat” – tvrdi prof. Adriano Segatori

Emmanuel i Brigitte Macron i mediji: Kako zavođenje maloljetnika prikazati normalnim?

Kakvo je stanje u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj, ohrabrujuće, vlada je nedavno dala pozitivno mišljenje na prijedloge izmjena zakona koji je u saborsku proceduru poslao Klub HDZ-a, a kojim se planiraju pooštriti kazne za pedofiliju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Kakve kazne za pedofiliju predviđa novi zakon?

Ipak, tome je prethodio šokantni slučaj kada je osuđenom pedofilu, obiteljskom stomatologu I.T., nakon što je osuđen na zatvorsku kaznu, kazna promijenjena u rad za opće dobro.

Stomatologu osuđenom za pedofiliju kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro!

Problematična u našem pozitivnom zakonu je i rupa u zakonu po kojoj je moguće da osuđeni pedofili, nakon isteka kazne opet mogu raditi s djecom.

 

Izvor: narod.hr/hina