(VIDEO, FOTO) Trump u Varšavi zahvalio Melaniji, a onda održao govor uz ovacije

Foto: Fah

Uz ovacije prisutnih na pozornici trga u Varšavi javnosti se obratio američki predsjednik Donald Trump. Ovo je inače prvi Trumpov takav govor u Europi od preuzimanja dužnosti, javlja Večernji list.

Prije Trumpa okupljenima se obratila njegova supruga Melania Trump riječima zahvale na dobrodošlici.

“SAD ima brojne sjajne diplomate, ali nema boljeg veleposlanika od naše divne prve dame Melanije”, zahvalio je Trump supruzi koja je najavila njegov govor.

“Predsjednik Duda i vaša divna prva dama su nam izrazili toplu dobrodošlicu po kojoj je Poljska poznata diljem svijeta. Ovdje sam da dam podršku svima koji žele obraniti našu civilizaciju.”

“Priča o Poljskoj je priča o narodu koji nikada nije slomljen i nije zaboravio tko je”, uz ovacije prisutnih kazao je Trump.

“Godine 1920. dogodilo se čudo kada je Poljska zaustavila sovjetsku vojsku koja je željela osvojiti Europu. A zatim ste napadnuti od njemačke nacističke vojske s jedne strane i Sovjetskog saveza s druge. Poljski narod je trpio strašna zla, rekao je Trump.

“Amerika voli Poljsku i poljski narod, puno vam hvala. Poljaci nisu samo obogatili ovu regiju, već su i Poljaci obogatili i SAD, ponosan sam što na izborima 2016. imao njihovu podršku. Iznimna je čast stajati pred ovim spomenikom, spomeniku u čast Varšavskom ustanku”, rekao je Trump.

“U ime svih Amerikanaca zahvaljujem se cijelom poljskom narodu koji je izrazio dobrodošlicu nama i našim vojnicima, koji su simbol sigurnosti u vašoj demokratskoj Europi. Ponosi smo što su s nama i vojnici drugih država. Hvala vam, obavljate sjajan posao. Obavili smo sastanak sa članicama Inicijative triju mora, SAD je spreman ojačati trgovinske veze i želimo vam omogućiti da Poljska više ne bude taoc jednog dobavljača energenata. Predsjedniče čestitam vama i predsjednici Republike Hrvatske na vašoj povijesnoj inicijativi Triju mora”, kazao je Trump.

“Ovo mi je prvi posjet Europi i mislim da u ovoj divnoj zemlji mogu doći i obratiti vam se. U Poljskom narodu vidimo dušu Europe, vaša nacija je velika jer je vaš duh snažan. Vi ste ponosna nacija Kopernika, Chopina, Pape Ivana Pavla II. Poljska je zemlja velikih junaka, a vi ste narod koji zna pravu vrijednost onoga što štiti”, kazao je Trump.

Prije Trumpa okupljenima se obratila njegova supruga Melanija riječima zahvale na dobrodošlici.

“Pozdrav Poljskoj! Moj suprug i ja uživali smo u posjeti vašoj lijepoj zemlji. Želimo zahvaliti predsjedniku Dudi i njegovoj supruzi na lijepom dočeku. Imala sam priliku posjetiti danas Kopernikov centar koji nije samo informativan već takav da inspirira ljude da promišljaju o eksperimentima, tražeći u njima odgovore. To je odličan centar, zahvaljujem svima koji su nas vodili. Zahvaljujemo djeci koja su bila na dočeku. Prvenstveno brinemo za sigurnost američkog naroda. Svi se možemo složiti da ljudi mogu živjeti bez straha bez obzira u kojoj državi žive. Hvala vam još jedanput na prekrasnoj dobrodošlici”, rekla je Melanija.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Večernji list