Voditeljici CitizenGO kampanje prijeti zatvor jer je rekla: ‘Muškarac ne može biti žena, niti žena muškarac’

Foto: CitizenGO

Caroline Farrow, voditeljica CitizenGO kampanja za Veliku Britaniju i Irsku, uskoro bi mogla završiti u zatvoru jer je javno izgovorila činjenicu da muškarci jesu muškarci a žene, žene, tj. muškarac ne može biti žena, a niti žena muškarac.

Ranije ove godine Caroline se našla pod policijskom istragom nakon što je operaciju promjene spolnih obilježja na šesnaestogodišnjem dječaku opisala kao oblik zlostavljanja djeteta, sakaćenje i kastraciju.

> (VIDEO) Otac pokušava spriječiti promjenu spola 7-godišnjeg sina koju majka nasilno podržava

> Doktor tuži britansku vladu zbog otkaza, jer je odbio koristiti zamjenice za ‘transrodne osobe’ suprotne biološkom spolu

Nakon što je direktorica transrodne lobističke skupine “Mermaids”, Susie Green, odustala od tužbe ubrzo je drugi aktivist, Stephanie Hayden, odlučio nastaviti tamo gdje je ona stala i učiniti sve što može kako bi Caroline bila kažnjena.

Stephanie Hayden, rođen kao Anthony George Steven Halliday, ima kriminalni dosje koji uključuje, napad golf palicom, nasilno ponašanje te seksualni napad.

Hayden je prvo počeo nemilosrdno napadati Caroline preko društvenih mreža. Uz vrijeđanje na vjerskoj osnovi nekoliko joj je puta i prijetio kako će u njenu kuću doći “igrati golf”, aludirajući kako će ponoviti napad golf palicom koji već ima u svom kriminalnom dosjeu.

Prestrašena cijelom situacijom i prijetnjama od Hayden, Caroline je na Twitteru progovorila o neprekidnom online zlostavljanju kojeg od njega trpi.

Nakon te objave, ovaj se ‘transrodni’ aktivist, pojavio na njenim kućnim pragu kako bi joj osobno uručio tužbu kojom je pokrenuo parnicu protiv nje.

Apsurdno, sudac je presudio da je njen opis Haydena kao biološkog muškarca maltretiranje te joj je zabranio da govori o njemu, osobito u muškom rodu.

Hayden sad tuži Caroline za iznos koji bi se mogao popeti na 100 000 funti te traži da je strpaju u zatvor zbog “nepoštivanja suda”. Hayden tvrdi da je ona prekršila odluku suda kad je iznijela niz općih komentara na privatnom forumu, iako komentari nisu bili niti upućeni njemu niti govorili o njemu.

Caroline Farrow nije jedina žrtva ovog ‘transrodnog’ aktivista.

On trenutno progoni još tri druge žene: Kate Scottow (koja je baš kao i Caroline, majka maloljetne djece) te Helenu Wojtczak i dr Louise Moody, koje su obje, žene s invaliditetom.

Kate je uhićena u svom domu i to ispred bebe koju još uvijek doji i desetogodišnje kćeri koja ima autizam.

U zatvoru je provela 7 sati, jer je objavila već javno dostupne i istinite podatke o Stephanie Hayden i njegovim sramotnim aktivnostima.

CitizenGO stoga moli na potpisivanje peticije državnom odvjetniku kojom ga se traži da intervenira u slučaju Caroline Farrow i drugih žena koje Hayden trenutno napada.

“Nitko ne bi smio biti procesuiran na sudu zbog istine koju je izrekao, sviđala se ona nekome ili ne!”, ističe CitizenGO.

U nastavku donosimo cijeli tekst peticije:

Poštovani g. Cox

pišem vam jer želim svratiti vašu pozornost na slučaj transrodnog aktivista koji neprekidno nastavlja s tužbama Visokom sudu što predstavlja zlouporabu pravnog sustava Ujedinjenog kraljevstva i njegovim žrtvama stvara tisuće funti troškova kako bi uopće pripremile obranu.

Tužbe, kojih je sad već više od 25, nikada nisu došle do suđenja jer su tuženici pristali na nagodbu oko najčešće neutemeljenih optužbi zbog ogromnih troškova suđenja i nemilosrdne zlouporabe pravnog postupka te su jedino željeli parnicu privesti kraju.

Tako je jedan optuženik, protiv kojeg je Hayden na kraju sam povukao tužbu, ostao s 28 000 funti pravnih troškova i to za slučaj u kojem nikad ne bi bio osuđen da je došlo do suđenja.

Uz sve to Hayden se troškovima, koje optuženik mora platiti, hvali kao svojom pobjedom, iako optuženom nije dokazana nikakva odgovornost.

Ovo je zlostavljanje pravog procesa.

Stephanie Hayden ima kaznene presude za napad na susjeda s golf palicom kao i kaznena djela prijevare.

Osim toga on sam je predmet brojnih optužbi za prijevaru, a dok na sudu predaje tužbe bez plaćanja sudskih pristojbi, redovito odlazi na putovanja u inozemstvo.

Za posljednje tužbe koje je pokrenuo Hayden nije platio sudsku naknadu jer je na osnovu prihoda bio oslobođen plaćanja obveznih sudskih taksi. Unatoč tome, čini se da uživa u čestim inozemnim putovanjima. U posljednje dvije godine na društvenim mrežama je sam dokumentirao 14 praznika provedenih u inozemstvu.

Hayden uglavnom cilja ranjive žene koje se ne slažu s njegovim pogledom na transrodnost. Njegove žrtve trenutno uključuju i dvije majke malodobne djece, Caroline Farrow i Kate Scottow te dvije žene s invaliditetom, Helenu Wojtczak i dr. Louise Moody.

Stephanie Hayden je javna osoba i aktivist koji iskorištava svoj “rodni identitet” kako bi vodio osvetoljubive parnice kojima uštutkava protivnike. Njegova osobna povijest, kriminalni dosje i poslovne aktivnosti su javno dostupne i stvar su javnog interesa. A čini se da on koristi posebnu zaštitu koja se nudi transrodnim pojedincima sukladno Zakonu o ravnopravnosti kako bi se zaštitio od legitimne kritike i novinarskih istraga.

Pritom zlostavlja žrtve i legalni pravosudni sustav, osobito jer su tužbe izdane uz oslobođenje od sudskih pristojba.

Tražim od vas da intervenirate u trenutnim slučajevima, istražite povijest parnica Stephanie Hayden i poduzmete potrebne korake kako bi spriječili daljnje zlouporabe pravosudnog sustava od ovog pojedinca.

Peticiju možete potpisati na poveznici OVDJE.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.