Davor Stier: Volja birača mora se prihvatiti i ja je pozdravljam

Davor Stier HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu izjavio je za narod.hr da je dobro što je ostvarena izborna pobjeda baš s očekivanim mandatima.

„Trebalo se malo sinoć još čekati, ali ipak je na kraju uspjelo – imamo 6 mandata“, istaknuo je Stier.

„Čestitam svim zastupnicima koji su dobili mandat i očekujem u parlamentu rad s njima u onom duhu zajedništva koji su naši ljudi pokazali pogotovo sada za vrijeme ovih poplava u Slavoniji“, istaknuo je.

„Uvjeren sam da se može iz bilo koje pozicije služiti Hrvatskoj, kao što sam sinoć rekao nakon prvih rezultata“, rekao je Stier te dodao kako to misli i danas.

Pojasnio je da je na građanima da odluče koga žele i na koji način podržati.

„Odluka je građana bila ta da ta potpora bila u toj mjeri koliko je jučer bila – zato je i bilo malo neizvjesnosti, ali to je volja birača koja se mora prihvatiti i ja je pozdravljam“, zaključio je Stier.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) danas je službeno objavilo imena 11 hrvatskih europarlamentaraca – šest s liste HDZ-a i partnera, četiri s liste SDP-a i partnera, a jedan s ORaH-ove liste.

Lista predvođena HDZ-om dobila je 41,42 posto glasova, odnosno šest mandata. U Europski parlament izabrani su Ruža Tomašić, Andrej Plenković, Marijana Petir, Dubravka Šuica, Ivana Maletić i Davor Ivo Stier.

Lista SDP-a i partnera dobila je 29,30 posto glasova, odnosno četiri mandata. Izabrani su Tonino Picula, Neven Mimica, Biljana Borazn i Jozo Radoš.

S 9,42 posvojenih glasova ORaH-u je pripalo jedno zastupničko mjesto koje je osvojila Mirela Holy.

Izvor: Narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr